All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Så mycket färg du behöver

Tillverkare rekommenderar konsumtion i kvadratmeter per liter. Vanligtvis är förbrukningen någonstans mellan åtta och tolv kvadratmeter per liter. Detta anges på förpackningen.

Regnstycke

Mäta husets väggar och använd två-banan. Låt oss säga att väggarna mäter totalt 120 kvadratmeter. Med två lager ska du måla en lägenhet på 240 kvadratmeter. Med en förbrukning av tio kvadratmeter per liter får du 240: 10, så du behöver 24 liter färg.

Utöver husväggarna måste ha bestämt vilka produkter, färger och kvantiteter du behöver för fönster, dörrar, hängrännor och alla andra detaljer. Använd samma beräkningsmetod för fönster, dörrar, takbord och vindrutor. De har större ytor än många tror.

Ta in!

Därför: Köp för mycket än för lite av de produkter du har bestämt! Det är alltid möjligt att byta oöppnat spänne, förutsatt att de inte bryts i oförändrad färg.

Ett vanligt problem uppstår när den sista rutan vägg färg är slut lördag eftermiddag, färg återförsäljaren har stängt och de tillkallade besättningen ditt konto utan möjlighet att fortsätta sitt arbete.

ADVERT

Mest populära