All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Så lätt avkalkning du bricka

Många förlitar sig på deras tvättmaskin mår bra på egen hand i månader eller år. "Det var superdyr, så lite att det måste vara björnen," man tänker, och så fortsätter det plötsligt ett år utan underhåll.

Det är inte bra för tvätten eller plånboken. Vi i Norden har mycket kalkvatten, och om kalk samlar, betyder det mer smuts och täta filter.

Tvättmaskinen behöver arbeta mer för att rengöra kläderna och sålunda blir det inte så rent som du vill ha det. Detta innebär ett högre antal krafträkningar och dåligt tvättad tvätt.

Läs också: Hur fluffiga handdukar - varje gång

Den yttersta konsekvensen kan flitrene bli så full att maskinen stannar.

Rengöringsverktyg

Det är faktiskt enkelt att avkalka en tvättmaskin.

Här är vad du bör göra:

  • Köp citronsyra
  • Häll lite tvättmedelsfacket
  • Kör en kokande program maskinen utan last

Getty Images

Fler städexperter rekommenderar att du använder denna enkla knep ofta . Ann-Alicia Thunbo Ilskov, författare till webbplatsen Husmoderen. dk, sa den danska tidningen Politiken:

- Tidigare kokvasket nästan allt, men i dag är det - lyckligtvis för miljön, har blivit möjligt att tvätta kläder i 15 och 30 grader. Detta gör maskinen sällan rengjord av smuts och bakterier. En vanlig familj borde faktiskt avkalka tvättmaskinen med citronsyra en gång i månaden.

Rengör med tvål

annan expertråd om allmän rengöring av tvättmaskinen kommer från Michael Rene Jensen som arbetar vid College Metropolson säger till Bolius. dk:

- Tvätta tvättmaskinen med grön tvål om det finns fett kvar i maskinen och dörröppningen. Grön tvål har samma effekt som klor och arbetar varje gång. Kom ihåg att tvätta genom maskinen utan tvål efteråt, säger han.

ADVERT

Mest populära