All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Så enkelt isolerar du dörrar och fönster

Om du bor i en bostad där du vet att den drar längs dörrar och fönster, kan det vara värt att lösa problemet före kyluppsättningen.

Luftläckage kan i vissa fall orsaka kondens med efterföljande skada. Dessutom vill du inte elda för kråkor?

Så efter Isolera fönster och dörrar

Chef för byggavdelning i Glava, Henrik Norland säger att du kan lätt ta jobbet med isolering av fönster och dörrar själva, så länge du är korrekta.

- Det är inte dyrt eller svårt, allt du behöver är tillgängligt hos en byggprodukthandlare, säger han och rekommenderar att du använder ett glasfibertäcke runt dörrar och fönster.

- En dummyremsa är tunn och flexibel, det följer byggnadens rörelser utan att gå ut ur dörren och behåller sin goda isolering under hela byggnadens livslängd.

Det första du måste göra är att ta bort listorna runt dörrar och fönster och sedan någon gammal isolering.

Läs också:

Husläkars recept på ett nytt hus

Ett välskött hus vi vill ha! Här ser du vilka delar av huset vi ska hålla ett öga på. Vad du kan göra själv - och när du ska söka ...

  • Den här typen av isolering kan vara en brand bomb

Det är viktigt att driva remsorna långt in alla håligheter mellan ramen och insatsen.

Olika metoder för isolering runt fönster och dörrar

- Tidigare användes det för att isolera och försegla, ofta impregnerat säckband. När du har tagit bort, får du en bra översikt över kaviteten, och isoleringen kan börja. Var försiktig och se till att trimremsan är tätt förseglad mot justeringsplattor, block eller liknande.

- Använd en tryckknapp eller trianglar för att trycka med. Det är viktigt att trycka in flera rundor runt dörren eller fönstret tills ramdjupet är fyllt. Också, kom ihåg att trycka runt fodret om det är. Foderet är monterat på ramen för att fylla avståndet från ramen till insidan av väggen. Detta måste också ses som en del av väggen och måste därför isoleras, förklarar Norland.

  • Hur man isolerar ditt tak

Är dörren och windows isolerad bra, du kan spara mycket ström.

Läs också:

Lugn och tyst med ljuddämpande fönster

Shock absorberade fönster ger dig lugn inomhus, trots att trafiken torkar förbi utomhus. Här får du veta mer om Windows som håller bullret ute.

Vindförsegling

Dessutom är det enligt Norland viktigt att släcka, eftersom det fortfarande finns luft som isolerar. Att rita den över isoleringen är inte värt det.

- Svängning kan göras på flera sätt, beroende på om det görs från utsidan eller insidan, eller båda. Från utsidan kan du använda remsor av vindrutetappning, lämplig tejp eller elastisk tätningsmedel i kombination med bottenfyllningslistan.Inifrån, använd lämplig tejp eller elastisk tätningsmedel i kombination med en bottenfyllningslista.

Hitta syndabocken

Många bostäder har gamla fönster och dörrar, men de behöver inte nödvändigtvis bytas ut även om det drar.

- Gamla kopplade fönster är bättre än många tror. Det är därför viktigt att skilja om dragningen uppträder i själva dörren eller fönstret, eller om det beror på otillräcklig isolering och att vinna mellan rammen och väggen. Ritar det mellan ramen och väggen, så du måste isolera och vindtät. Om dragningen sker mellan rammen och ramen, fungerar tätningsremsor bra, Norland tips.

Om fönstren är felaktigt installerade eller delar av träverket har vridits så att tätningsremsor ger liten effekt, överväga att byta ut eller reparera.

Läs också:

Kitt de gamla fönstren - spara pengar

Gamla, föråldrade fönster kan vara lika nya med ett spel färsk kattungar. Du kan själv göra jobbet och du får definitivt en ekonomisk vinst.

  • Spara pengar med uppfriskning av taket

Ta ritningstestet

Om du är osäker på var tecknet kan du göra ett eget litet test.

Tänd ett ljus eller en tändare och håll flammen bredvid dörren eller fönstret. Där ljuset blåser är det inte sant.

Detta måste dock ske på en dag då det blåser utanför. Du kan också använda din hand att veta.

Tänk på att kalla strålar från Windows kan uppfattas som utkast, utan det.

  • Vi vill ge dig mer smarta tips - registrera dig för vårt nyhetsbrev
ADVERT

Mest populära