All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Så lätt rengöra badkaret med nagellack remover

Vi har alla våra vanliga metoder för att städa på, och kanske fasta rengöringsmedel som vi använder på golvet, i duschen, på kakel, toalett eller i köket.

Samtidigt utbredd rengöring tips på nätet, och många av dessa tips rekommendera produkter att tvätta som är mycket billigare än de traditionella rengöringsmedel.

Kontrollera till exempel vad du kan rengöra med bakpulver, Fairy vätska, aska eller ta bort lukter i duschen med.

Trevligt och rent

Det är självklart hur du väljer att ta på sig den fulla väskan. Men du får jobbet gjort så snabbt och smidigt som möjligt, skador på den inte ta dig några nya, smarta tips.

Line Mercedes Åramnes, chef för kvalitet och utbildning av städfirma CityMaid är en av experterna i Norge som sitter på tomten kunskap om detta. Hon har flera gånger kommer med bra tips om hur man kan göra huset fläckfri.

Och den stora delen av tipsen är super lätt att implementera.

Till exempel:

- Microfiber dukar bort smuts, oljor och bakterier i en handvändning.Men var försiktig så att du inte svettar mikroduken på en het koktopp. Använd antingen miljövänligt papper eller annan typ av tyg för att ta bort vattnet som kokar över. Få det direkt, jobbet blir lättare, förklarar Åramnes.

EXPERT: Linje Mercedes Åramnes, kvalitets- och träningsledare hos CityMaid rengöringsföretag. Foto: CityMaid. Se mer

Finns det makrill i tomatsås som har kraschat i golvet, använd en mild blandning av Zalo och vatten och torka med papper.

- Zalo är alkaliskt och löser oljan bättre än vatten och pH-neutrala produkter. Om du använder ren Zalo på ytor, var noga med att ta bort tvålen efteråt. Ta bort med vatten och mikrofiber tills all tvål är borta, säger hon.

Ta bort med nagellack remover

När det gäller andra svåra fläckar, såsom kaffefläckar kan tas bort med bara citron, enligt experten.

Aceton

  • Aceton (propan-2-on eller propanon, CH 3 (CO) CH 3, den viktigaste ingrediensen i nagellacksborttagningsmedel.
  • skapas genom oxidation av alkoholen propan-2-ol, och är en färglös vätska med karakteristiska "organisk aromatisk" lukt.
  • Denna substans är ett utmärkt lösningsmedel och en viktig startmaterial för framställning av andra ämnen.
  • Aceton bör användas med försiktighet vid rengöring av mjuka ytor såsom plast, varefter lösningen är så kraftfull att plasten kan smälta, genomskinlig plast kan vara skumma.
  • vara medveten om att aceton är mycket brandfarligt.
  • använder du nagellack remover för att ta bort fläckar i huset, måste du alltid skölja bort fullständigt med vatten efteråt

PS: Vi testade rengöring tips i detta fall med ett nagellack remover som inte innehåller aceton

Källa: Wikipedia

- Men kom ihåg att lämna citron trä, använd en svamp och skölj noga, betonar Åramnes....

Experten har också tidigare förklarat hur man rengör huset m ed citron och tandborste.

Men nu får du ett annat tips för hur du använder nagellackborttagare för att böja med svåra fläckar i huset.

För skullens skull: Åramnes och CityMaid rekommenderar inte att du använder nagellackborttagare för rengöring. <999 > - Nail polish remover är stark och innehåller ofta lösningsmedel. Därför rekommenderar jag att du använder andra möjligheter först. Men om du avlägsnar fläckavlägsnande med nagellackborttagare, var noga med att skydda dina ögon, "påpekar Åramnes.

Vi var emellertid nyfiken på de tips vi hittade och testade några av dem:

Smutsiga badkar:

Ett vanligt badkar blir så småningom färgat och missfärgat. Om du inte rengör badet regelbundet kan det vara svårt att smutsiga. Då kan du prova nagellackfjernare. Droppa några droppar nagellackfjernare på fläcken för att gnugga en torr trasa över området. Avsluta torka med rent vatten på tyg och spraya diskmedel på fläcken när du torkar bort. FIRST:

Applicera nagellackfjernare på fläcken på badet. Torka fläcken med en torr trasa. Foto: Linn M. Rognø. Visa mer Visste du att du inte behöver använda glasspray för att rengöra spegeln?

SIST:

Skölj nagellackborttagaren väl med rent vatten. Då måste fläcken vara borta. Foto: Linn M. Rognø. Visa mer I stället för att använda nagellackfjernare rekommenderar Åramnes att använda den mildaste tvålen du har.

- Då kan du använda mirakel svampar på många fartyg. Det här gör jobbet gjort, men kan skada materialet om du blir lite ivrig. Om du har fler repor i badkaret kan du undersöka möjligheterna att polera badkaret. Flera leverantörer erbjuder nu sina egna produkter för periodiskt underhåll, säger hon.

Färgade plattor:

Du har ofta upplevt att vissa fläckar inte glider på kakel även efter att du har tvättat dem. Då kan du försöka rengöra dem med nagellackfjernare. Blanda en del av nagellackborttagaren och en bit varmvatten i hinken - det finns naturligtvis inget tal om en hel hink, men två decilitrar tillsammans. Fukt din mop eller svamp i blandningen och torka över plattorna igen. Då blir fläcken borta. Åramnes anser att det är lämpligt att vara ekonomisk med tvål vid tvätt av kakel. Om du använder för mycket kan golvet vara halt och matt.

- Kakel i duschen kan också få kalkbeläggning. Detta tar bort en produkt som innehåller syre. Människorna kan också hålla sig på huvudet. Här är en bra regel att avbryta tiden. Gå inte för hårt för att arbeta, då riskerar du att skada spåret mot att rengöra det. För att bli bra mellan lederna rekommenderar vi en borstborste eller en gammal tandborste, säger experten.

- När lederna är rena rekommenderar vi att de impregneras med diffusionspistolens impregnering. Det gäller speciellt om du till exempel får mycket salt på plattorna i korridoren, fortsätter Åramnes.

FLAT:

Den här fläcken var fast fastsatt på plattorna, men nagellackborttagaren blandade med rent vatten gjorde bruset när vi torkade fläcken med moppen. Foto: Linn M. Rognø. Visa mer Även dessa tips gör flisarna obefläckade.

Kontrollera även hur man rengör rostfritt stål!

Nagellack, färgad stearin och lim:

Nagellack på filt är inte ett slutligt märke för mattan. Doppa lite nagellackfjernare på en ren trasa, eller du kan ta några nagellackdroppar i en droppräknare och häll på nagellacket och torka fläcken med en trasa. Starta avlägsnandet yttersta och arbeta mot mitten. Skölj alltid med vatten. För fläckborttagning i allmänhet rekommenderar Åramnes inte gnugga fläcken utåt, men försök att lyfta den inåt.

- Det finns många bra produkter för att absorbera spill som rött vin. Detta är särskilt smart på mattor som har en liten fiberlängd. Applicera produkten och arbeta inåt, försök att ta bort fläcken utan att trycka ner materialet, säger hon och fortsätter.

- Om du har en punkt på en hård vägg, gäller samma metod. Om du inte har en oljebaserad produkt, försök med ren olja som olivolja. Stear och fettbaserade teckningar kan vara svåra att bli av med. För stearin på hårda ytor, repa försiktigt med ett rent rakblad.

- Finns det små fläckar, kan du också använda fettlösande tvål. Vissa butiker säljer "mirakel svampar". Dessa kan du använda, men tänk på att de också kan ta bort ytan fläcken sätter på. Ta en liten bit i taget, och torka alltid med en ren mikrofiberduk, avslutar Åramnes.

Har du fler fläckar som är svåra att spricka? Dessa tips är guld! Här är ett annat knep som också tar bort stearin på mattan. ...

LÄS EVEN:

ADVERT

Mest populära