All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Snöskoter - för att välja rätt

När du investerar i snöskoter är det viktigt att välja rätt snöskoter för jobbet som ska göras. Förutom att bedöma de enskilda varumärkena och jämföra styrka och kasta längd, glöm inte att utvärdera dina egna behov.

Här ger vi dig några tips om vad du ska tänka på när du köper snöskotrar.

Storleksmedel Snöskoterns storlek ska återspegla storleken på det område du ska städa. Om du har ett mindre område kan du hantera en enstegs snöskoter. För dem som har en större innergård är en tvåstegs snöskoter det rätta valet.

Se även snöskoterens bredd. Snöblåsare har en arbetsbredd mellan 50 cm och 90 cm. Ju större arbetsbredd, desto tyngre och dyrare snögubben blir. Men samtidigt kommer snöskotern att ta bort mer snö varje gång, så du behöver inte gå så mycket som det gör med en mindre snöskoter.

Base Var ska man använda snöskoter? Är det på en jämn och jämn yta eller på en grov eller ojämn innergård? För det senare alternativet finns en tvåstegs snöskoter som gäller.

Hjul eller bälten? Snöblåsare körs framåt antingen på hjul eller på bälten. Om du har en innergård med vinklar och krokar, blir en snöskoter med hjul lättare att manövrera här och där. Skulle du dock använda snöskoter för att rengöra terrassen eller skåptaket för snö, kommer en snöskoter med ett bälte att vara ett naturligt val.

Läs också:

Vilken snöskoter är bäst för dig?

En snöskoter är inte bara en snöskoter. Det är viktigt att välja vilken modell som passar dig och dina behov.

Kvalitet

Honda är känt för att vara ett bra snöskotermärke.

Snöskotrar finns i flera prisklasser, och i de flesta fall återspeglar priset snöskoterns kvalitet du köper. Det kan vara mer lönsamt att lägga till några tusen chips till snöskotern om det varar i många år, istället för att spendera pengar på en billig snöskoter som rusar efter några årstider.

Service och delar Se till att du får snögubben på tjänst eller få del till snögubben om något går fel. Om du håller fast vid kända varumärken är du vanligtvis säker.

Dela dina erfarenheter och åsikter om snöskoter i, till exempel tråden "Köp ny snöskoter" i forumet.

Mer information om snöskotrar finns på tillverkarnas webbplatser, till exempel: MTD snöskoter - www. mtd. nej

Husqvarna snöskoter - www. Husqvarna. com

Honda snöskotrar - www. Berema. nej

Toro snöskoter - www. Hako. nej

Stiga snöskoter - www. Stiga. nej

Arien snöskotrar - www. Sövde. nej

Läs också:

Låt snögubben jobba

När snön är nere, ska snögubben vara redo för det tunga arbetet på vintern.Men vilken snögubbe ska du välja?

ADVERT

Mest populära