All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Snöslunga är rätt för dig

Första fakta:

Snöslungor är indelade i enstegs eller tvåstegsvariant. Enstegsvarianten samlar arbetet i ett steg och slänger bort det. Tvåstegsvarianten har två bilaterala skruvar som samlar snön mot mitten där en ny skruv med hög hastighet kastar snön in i utkastet.

Enstegsvarianter är avsedd för personer med en mindre, asfalterad uppfart. En enstegsmaskin har en begränsad användning. Snöplog är vanligtvis gjord av stål med en gummiläpp på utsidan, som båda måste köra kniven framåt, samla snön och samtidigt kasta ut det här.

I en tvåstegs modell, är dessa tre egenskaper tillverkade av separata delar, en långsamma skovel som samlar och plockar upp snön, en snabb turbin som matar ut snö, samt hjul / remmar säkerställa framsteg. Alla dessa delar gör en tvåstegs modell större, tyngre, mer komplexa och dyrare än en enstegsmodell, men samtidigt är den mycket mer användbar och robust.

Det finns ett antal begränsningar med en ettrinnsmodell som du bör överväga att göra ett beslut mellan en en- och en tvåstegsmodell:

Se också:

Vilken snöslunga är bäst för dig?

En snöskoter är inte bara en snöskoter. Det är viktigt att välja vilken modell som passar dig och dina behov.

• Den gummibelagda spaden lyckas inte "äta" genom hårdförpackad snö och böjande kanter eftersom det saknar solbränna.

• Eftersom vingen är relativt hög hastighet, jämfört med ett två långsamma bladet har endast till uppgift att turbinen med snö, innebär detta att fästningen är böjd om du stöta på en sten ol. , som kastar upp maskinen. Detta måste i stor utsträckning åtgärdas av en verkstad eftersom det är svårt att korrigera detta utan specialverktyg.

• Kasta längden är begränsad. Anledningen till detta är att skoveln på en enstegs kvarn är relativt långsam jämfört med turbinen till en tvåstegsmodell.

• Om du har grus på gården suger enstegsmodellen detta som den gummi-belagda spaden skrapar längs marken.

• Det kan vara tungt att styra trots låg vikt. Till och med en 120 kg tvåstegsmodell är ofta lättare att styra / manövrera än en 35 kg enstegsmodell.

Enstegs fräschare innehåller några kompromisser, så det passar bäst om du behöver ett begränsat behov av snöskytte. Det är billigare, ungefär halva priset jämfört med en solid tvåstegsmodell. Lätt och mycket kompakt, mellan 1/2 och 1/3 av vikten av en tvåstegs modell.

Läs också:

Genväg till nytt golv

Ett team lös Leca, vissa gipsskivor och en hink lim är allt du behöver för att lägga nytt golv på en betongyta. Läs här hur man får en toppisolerad ...

Värt att veta om snöskotrar

  • De allra flesta på marknaden är mycket tillförlitliga.Men det finns också snöskotrar på marknaden som inte har mål.
  • Snöblåsare kan variera från 15 till 30 år.
  • Rengör snöblåsaren för snö efter användning. Det finns många som fryser is i utkastskassan efter användning. När snöblåsaren används kommer knivarna att fastna och remmen kan vara skadad. Dessutom måste du justera snöskorna på snöskotern enligt plotens yta, oavsett om det är grus eller asfalt.
  • Snöskotrar använder mycket lite bensin. I genomsnitt är den genomsnittliga storleken endast 5 liter bensin i en säsong.
  • Snöskotern bör vara i ett garage eller i en källare när den inte används. Det finns också ett drag över maskinen som kan användas om maskinen måste stå ut hela året.
  • Vid skada på snöblåsaren ska kunden kontakta försäljaren direkt så snart som möjligt. De flesta återförsäljare har lösa delar som du kan köpa för gamla snöskotrar.
  • Snöskotrar är mycket effektiva i bruk. En 600 kvadratmeter tomt kan förtöjas om en halvtimme till en timme, beroende på om tomten är platt eller kuperad.

Dödsfängelse

Inga speciella tekniska färdigheter krävs för att använda snöblåsare. Alla modeller som säljs i Norge måste emellertid vara utrustade med säkerhetsmekanismer.

Snögubben måste ha ett döds grepp, vilket gör att hjulen och de roterande knivarna stannar om handtaget släpps. Maskinerna bör också ha en instruktionsbok på norska, och om modellen saknar något av dessa bör du granska inköpet.

För personer med nedsatt rörlighet rekommenderas att man köper en snöblåsare med framdrivning och att det är steglöst. I princip innebär detta att snöblåsaren inte varierar hastigheten när motorns varvtal stiger upp och ner, vilket leder till ett jämnare arbetsflöde.

De flesta människor föredrar hjulet> 999> De flesta snöskotrar som säljs till konsumenter i Norge har hjul och inte remmar. Bältesmodellerna är mycket dyrare. Fördelen med bälten är att snögubben fungerar stabiltare.

För de som kommer att använda snöskoter på lite mindre tillgängliga platser kan det vara en fördel att köpa en maskin med bälten.

Honda HSS 970 TS

Hjul eller bälten?

Crawler Motortyp:

Nya och mer kraftfulla Honda Motor Kasta:

16 meter Vikt:

Vikt 120 kg "joystick" kontroll?

Ja. Läs också:

För att undvika gräl under renoveringen

Renovering av bostad kan vara en stor börda för en relation. Vi ger dig det bästa rådet att undvika stora argument och problem med partnern ...

www. Berema. nej

Yanmar YSR 765 C / CS:

Hjul eller bälten?

Bälten Motortyp:

Yanmar 7 hk OHV Gjutningslängd:

14 meter. Vikt

: 95 kg. "Joystick":

Snap Start www. säker motor. nej

Briggs & Stratton - BP - 2132SE

Hjul eller bälten?

Hjul. Motortyp:

Briggs & Stratton 1450 Proffesional snö serie Throw:

anges på denna modell. Vikt:

Ej specificerad på denna modell. "Joystick"?

Nej www. säker motor. nej

Hako, TORO PowerMax 826oe

Hjul eller bälten?

Wheels Motortyp:

Briggs & Stratton Kasta:

Om 14 meter Vikt:

100 kg "Joystick" kontroll?

Styrspakskontroll av snödrag www. toro. nej

Ariens, ST 28DLE Pro

Hjul eller bälten?

Hjul, men även tillgänglig med bälten. Motortyp:

Briggs & Stratton 2100 series 420cc Kasta

15, 2 meter Vikt

132, 9 kg "Joystick" kontroll?

Quick Stick Control www. Sövde. nej

Bye Cub Cadet 730 TDE

Hjul eller bälten?

räfflor Typ Motor:

MTD SnowThorx 90 OHV 357cc. Elektrisk 220 volt starter Gjuten längd:

126 Vikt:

119 kg. "Joystick" kontroll?

Modellen har styrspakshjul och flik ovanpå ejektorn. www. bye. nej

Stiga, Snow Fox

Hjul eller bälten?

Wheel Motortyp:.

Briggs & Stratton 205 cc 220V elstart Kasta

Max 15 m Vikt:

75 kg. "Joystick" kontroll?

Nej www. Stiga. nej

Husqvarna, ST 261 E

Hjul eller bälten?

Wheels typ Motor:

Briggs & Stratton, 1150 Series Throw:

inte anges. Vikt:

Anger inte vikt. "Joystick" kontroll?

Nej www. Husqvarna. com

Karcher, STH 8. 66

Hjul eller bälte?

Hjul Motortyp:

8 HP. Gjutningslängd:

5 till 12 meter Vikt:

92 kg. "joystick" kontroll:

Not joystick, men mycket lätt drift av både kasta riktning, kasta längd och hastighet hos arbetsläget bakom skär www. karcher. com

ADVERT

Mest populära