All egendom: trädgård, kök, inredning >> Tjänsten

Snöskoter Guide

Har du en stor enkelsäng gårdsplan? Om så är fallet behöver du en helt annan snöskoter än grannen med en kort, asfalterad uppfart. I djungeln av produkter kanske du vill tänka på vad du behöver innan du drar kortet in i affären.

Electric Start

En snöskottsmotor kan vara tung att starta - speciellt när det är kallt. Om du har en elektrisk start kommer du bokstavligen att få lättnad. Vissa modeller har 220 volt kraftstart som ansluts till uttaget. Fördelen med dessa är att de är tillförlitliga - nackdelen är att du är beroende av kontakten. Det finns också varianter som använder batteri. Fördelen med dessa är att du kan starta datorn var som helst; Nackdelen är att batterierna är lätta att tömma i kallt väder.

Bälte och hjul

Om du använder klipparen i backar eller sluttningar kanske du vill köpa en med ett bälte. En snowbreaker med bälte har oftast bättre grepp på marken än en med hjul. Det kan dock vara värt att notera att ett fransat bälte är praktiskt taget omöjligt när det inte går, och därför inte så användbart om det till exempel fortfarande måste flyttas i garaget.

För plana områden, gårdar och liknande, var god och använd ett hjul. Om det finns för mycket luft i däcken blir kontaktytan liten och fästet är dåligt. Problemet kan i många fall lösas genom att tömma något av luften - ett enkelt alternativ till kedjan. Med mindre luft får hjulen större kontaktytor och maskinen glider mindre.

Ett eller två steg

Om du har en liten, asfalterad uppfart kan en enstegsmaskin uppfylla dina behov. En enstegsmaskin har en hink som både drar in och kastar ut snön - arbetet görs i ett steg. Dessa maskiner är ofta lätta och enkla. Nackdelen är att de har begränsad kasta längd och kan snabbt förstöras av grus eller stenar.

En tvåstegsmaskin först förstör snön med spadar innan ett nytt hjul släpper ut det. Tvåstegsmaskinen är robustare och har högre kapacitet, men är också tyngre och dyrare.

Motor

Motorns storlek och storleken på det arbete som fräschare bör göra ska passa ihop. Tidigare var motorstorlekar vanligtvis angivna i hästkrafter, men nu har många skiftats till kubik eller kilowatt. Generellt desto större är motorn, desto tyngre är maskinen och desto större är den bredare bredden. Maskinens vikt har lite att säga på vägen - en 120 kilo maskin drar sig såväl som en på 70. Det är bara när du måste flytta maskinen i garaget på sommaren att de 50 extra kilo är märkta bra.

Användarvänlighet

Om du är orolig för att arbetet ska vara enkelt och hanterbart, se till att du kan använda mest av din position bakom maskinen.Om du styr utkastet och liknande utan att stoppa maskinen och gå runt, underlätta detta arbete.

Ljus

Har du en sällsynt möjlighet att använda snögubben före kvällen? I så fall kan det vara en bra investering att spendera en dag med arbetsljus. Många modeller levereras idag med detta.

Säkerhet

Leta efter maskiner med dödlås eller liknande säkerhetsanordningar. Deadman-greppet säkerställer att drivaxeln och matningsskruven stannar när du släpper fräshandtaget.

ADVERT

Mest populära