All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Snöskoter utan snöskoter

Många föredrar snöskotrar att få rensade uppfart och väg till huset. Andra ser snöskridskor som en del av vintertrimmen. Dessutom är det inte alla ställen som snöskotern är lika bra, och det är hur det är att ha resten av utrustningen i ordning också.

Mycket kan göras med bara en låda, men jobbet är lättare om du har rätt utrustning för rätt jobb. Så vad kan det vara bra att ha?

Bilbricka

Vintertid, kanske du vill ha en liten låda i bilen. Då är du alltid beredd att sitta fast på vintervagnen eller om bilen ska trängas in när den parkeras.

Småhjälpare: Många små gillar att bidra. Med en plastdiskkassett kan de få känslan av att hjälpa.

Aluminiumsbricka

Brickor är perfekta för rengöring eller klättring av trappor för eller runt. Mycket pulverformig snö är lätt, men så snart snön blir lite eller det kommer i form av slam blir det tungt. Sedan har du en lådor eller spade som är lätt att lyfta, så att du inte lägger till extra vikt på bördan. Aluminiumslådan är därför att föredra.

Snowman

Det är för tungt för ryggen att ständigt böja, lyfta och kasta snö med en låda. En snögubbe låter dig istället rulla snön iväg. Du kan välja snöskenor i både aluminium och plast, både lätta material som räddar ryggen för extra slitage.

Läs också:

För att minska elräkningen

Här är några enkla steg som kan göras för att minska energikostnader.

Snowdrops

Om du vill rensa större områden för snö är en snöskoter det bästa alternativet. Med det kan du effektivt flytta stora mängder snö. Som med snön trycker du snön i stället för att kasta den, vilket gör jobbet mer kryddigt för din rygg. Det finns också snöblåsare som du kan lägga på hjul så att de kan fungera som trädgårdsställ i sommarmånaderna.

Islucka

När snön rensas sker det ofta i fotspåren eller på trappan där snön avlägsnas. Med en ishockey eller is-spade med en hård plan kant får du hackad is på trappor och trottoarer så att ytan är fri och säkrare att gå på.

Strø

Om du inte spenderar tid att hugga isen, är det en bra idé att borsta banan med sand, kanske ett lika bra alternativ. Var dock försiktig med användning av salt. Salt kan både orsaka rostproblem på bilar och det kan verka som gift på gräs och trädgårdsväxter när snön smälter och tar saltet med sig.

ADVERT

Mest populära