All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Piggybacking på någon annans behållare

- Det tog inte många dagar innan provbehållaren vårt fylldes med skräp och skräp, säger Bente Åsen Sørum, försäljnings- och marknadsdirektör i Ragn-Sells.

återvinningsföretag placerade nyligen ut en tom behållare i ett bostadsområde i Oslo, för att se om folk låter sig frestas att dumpa privat skräp på någon annans bekostnad.

- De första dagarna lämnade det ensam, men saker började hända. Några blev av med sitt eget skräp på natten, andra använde de tysta timmarna på morgonen. Efter ett tag fylldes behållaren. Experimentet bekräftar att människor är glada att göra en dåre när en sådan chans uppstår.

Ragn-Sells tar ibland emot förfrågningar från kunder i olika delar av landet som upplever detsamma.

- Vårt råd är först och främst att placera behållaren så skyddad som möjligt, och gärna för egen skull. Många skulle tveka att släppa kull med främlingar om de måste ange på mark som ägs av andra eller en byggarbetsplats som inte är öppen för trafik, säger Hill Sørum.

Läs också:

Sovrumets ordning

Sovrummet ska vara en plats där du kan vila och koppla av. Med smidiga plastbrickor och en vägg tjäna för filtar och lakan blir lättare att hålla ...

Visas plats

Om behållaren av praktiska skäl måste stå utanför ett staket eller på vägen, hon rekommenderar att placera det så att folk inser att de kan ses när de utnyttjar det, och helst under en gata där det finns gatubelysning.

- Du kan också beställa stängd behållare eller täcka öppningen med presenning eller nät. Ju mer oroligt snickskytten har att utföra sina ärenden, desto större är chansen att han eller hon kommer att tänka två gånger.

Om du inte har för mycket volymer att kasta, finns det också andra lösningar som minskar risken för snorting.

- Många beställer en så kallad Smartbag istället. Det är lättare att placera på egen hand, finns i tre storlekar och kan hämtas av oss efter överenskommelse på många ställen i landet. Där återhämtningstjänsten ännu inte är utvecklad hittar vi andra praktiska lösningar, säger Bente Åsen Sørum.

Kan ladda

I värsta fall kan vraket betyda stora extra kostnader för den person som beställde behållaren.

- Utrymmet som är borta är inte alltid det största problemet. Många piggybacking på din granne bortskaffande av avfall faktiskt kräver en helt annan behandling än dumpas i en container, säger Cecilie Lind, kvalitet och miljö chef för Ragn-Sells.

Läs också:

Byggnadsklockorna som irriterar!

Är du en perfektionist? Gillar du raka linjer och saker händer? Då kommer du att irritera dig över dessa bomber!

Kemikalier och färgrester, EE-avfall, gipsskivor, sprayboxar och impregnerat trä måste sorteras ut ur en blandad avfallsbehållare.

- Detta är ett farligt avfall som måste behandlas i enlighet med detta. Vi måste registrera dessa avvikelser. Konsekvensen kan vara en avgift. Förra året var det tyvärr 1600 sådana avgifter till våra kunder, säger Lind.

ADVERT

Mest populära