All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Twisted små bilar för skilsmässa!

Låt oss vara ärliga från första mening: Det här är inte bilar som är skyldiga maskulinitet. Duellanter är typiska nummer 2 bilar, på bra norska nominerade damerbilar. Båda har reservdrevsorienterad motorisering, fyrcylindriga symaskiner på 1, 2 liter. Maskinen Nissan Micra ger 80 hk, medan Fiat 500 klarar med 69. Båda har den typiska äggskal form vi har blivit mer och mer vana vid att de små stadsbilar. Men det slutar också likheterna.

Kontrollera vad du får för din gamla bil!

Fiat 500 riktar sig till en ung publik (åtminstone ungdomar i hjärtat). Med skraj retro detaljer både inne och ute tankar går fort bilarna som Chrysler PT Cruiser och BMW: s Mini, alla contraptions med formspråk som inspireras av tidigare generationer. Och alla har samma akilleshäl: utrymme.

Testbilen är en sk "Italia Edition" med sitt valfria snap-on-alternativ. Foto: Stein Inge Stølen mer

Tja ser, lilla innerutrymmen

För en retro-inspirerad design språk kan inte både ser bra ut, uppfyller alla säkerhetskrav och konkurrera med andra moderna bilar på sittplatser och bagageutrymme. Något måste offras, och då blir det vanligtvis det senare.

Behöver du mer utrymme? Vad sägs om Volkswagen Golf eller Kia Cee'd?

Därför är Fiat 500 inte ett bra köp för dem som letar efter "små till stora" bilar. Då är det bättre att fånga några kronor och köpa en ny VW Up! eller Skoda Citigo. Men för dem som uppskattar utforma något högre på dagordningen än till exempel antalet mugghållare och sprit kryssning till Sverige-bagageutrymme, är den lilla italienska helt enkelt inte så dum. Att tro det eller inte, efter fem år på marknaden finns det rapporter om sensationella små misstag och tullar med dessa bilar.

Det är inuti Fiat 500 skiner verkligen. Foto: Stein Inge Stølen mer

Men 500'en fortfarande har en viktig invändning som gör du antingen leva med det tills du går i graven, eller aldrig låta dig att hitta resten av det, nämligen dess position. Exakt vad är problemet här, kan du läsa om i den fullständiga använt test av Fiat 500 ...

en fräsch design från Japan

Nissan Micra var prissatta konung över hela bortom nittiotalet. Den lilla rutan hade utan tvekan sin charm, trots att dess körkvaliteter är i harmoni med det glädjande. År 2002 kom det i en ny kostym, och det var inte på något sätt små saker.

Trots att det är en tio år gammal design är det mycket bra. Färgvalet och stålhjulen med hjulslock är inte riktigt så sexiga. Foto: Stein Inge Stølen Visa mer

Japans nya kläder var helt enkelt inerties.Utan att ha en föregångare till låna retro detaljer lyckades ändå Micraen att framstå som en distinkt designbil med sin distinkta äggskal form, uttalade hjulhusen och markerade strålkastare.

Se andra favoriter i Norge på biljettförsäljning ...

Ännu mer sensationellt var att Nissan inte behövde gå så mycket i kompromiss med internt utrymme. Bilen kom i fem dörrversioner, och hade acceptabla baksätplatser, tak och bagageutrymme. Ta inte bort en dålig prestanda, eftersom de också lyckades ge bilen ett nytt utseende. Ange känd japansk kvalitet och du har en garanterad försäljningsframgång.

Nissan Micra är främst en japansk billig bil. Gråt tyg och hårdplastik dominerar inredningen. Foto: Stein Inge Stølen Visa mer

För dem som inte gillar att köra bil

Men det finns också de goda nyheterna. Interiören ser ut och känns exakt som du kan förvänta dig från en asiatisk billig bil. Det här är sorgliga saker. Bättre det blir inte när du vrider på nyckeln och sätter av. Läs mer om detta i det fullständiga användartestet!

Prismessig, Fiat 500 och Nissan Micra är ganska lika. Båda har visat sig vara ganska tillförlitliga, med ungefär samma mängd små fel och kik på rullskivan. Så här är det verkligen på två saker: Vill du ha karaktär och feel-good både inne och ute och ganska offra lite utrymme, eller du kommer att sjuda runt med alla dina vänner i en grå bubbla med sorg körbarhet?

Vad betalar du?

Priserna börjar på ungefär $ 50 000 för en anständig Micra (2003/2004 modeller). Att lägga lite till dig kan enkelt hitta en kopia du kan leva med. Fiat 500 följer noga med flera fina bilar strax under 100 000 kronor. Här får du också mycket standardutrustning. Har 10-20 000 extra benägna att kasta, kan du välja och vraka från alla typer av färg och utrustningsvarianter, förutom att kunna nosa på 1, 4-litersmotor. Var picky och hitta en med rätt utrustning och färg.

Slutsats:

Vi skulle hellre mot Italien i det här fallet (och andra fall också, för den delen ...). De passagerare som inte kan sitta bekvämt i baksätet får antingen bussen. Det är inte vårt fel att de inte har en bil själv?

Hur som helst, med Fiat 500s rykte om pålitlighet, relativt attraktiva priser och bra val på den använda marknaden finns det inte mycket som talar emot oss när man accepterar att detta är en bil för två, och inte mer. Å andra sidan finner vi flera goda skäl att inte köpa Nissan Micra ...

ADVERT

Mest populära