All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Tjuvtitt på årets möbel News

"Stockholm Furniture Fair är den viktigaste mässan för oss Peter Urkedal, Møbelringen."

DinSide (Stockholm): Norska möbelaffärer har varit på shopping på möbelmässan i Stockholm.

Vi har talat med representanter för två av landets största möbelkedjor, Bohus och Møbelringen, ta reda på vad de har för avsikt att ta hem till sina norska kunder.

Gå direkt till bildespesialen

Fyra huvudtrender

Per-Ivar Ekeberg i modern grå soffa från Stordal. Foto: Elisabeth Dalseg Foto: Elisabeth Dalseg mer

De två möbelkedjor är nästan förvånansvärt sammanhängande när vi frågar om vad de har för avsikt att ta med hem från showen.

 • Modul soffor, företrädesvis med schäslong runda former
 • Grays stora färgen, kompletterat med silver
 • Lagring, media möbler; intelligenta lösningar och högblank
 • Floss mattor

Frihet att välja

Enligt Per-Ivar Ekeberg, marknadschef på Bohus, vi kommer att få en hel del bra att välja mellan när det gäller flexibla bäddlösningar.

- Modulära soffor har varit populära ett tag, och här på mässan är det både välpresenterat och representerat, säger Ekeberg till DinSide. - Den rätvinklade är inte längre så dominerande.

Både Bohus och Møbelringen påpekar att årets soffor är mer organiska i form, hörn och armstöd har avrundats. Det finns mjuka former och tyger i naturliga färger, säger Karl Rino Jenssen i Møbelringen.

- Flexibilitet och valfrihet går igen, både i trappor - och i skåp och hyllor.

Big Bildspecial: tjuvtitt på årets möbel News

högglansytor, är ett tecken på vad vi vill arbeta med smarta lösningar

soffa Stream från Brunstad, säger Urkedal i Møbelringen. Organisk form, bra kvalitet. Foto: Elisabeth Dalseg Visa mer

Är du trött på kablar, går det här året till köp av mediemöbler. "Vi ser att det finns smarta lösningar i" platta möbler ", säger Ekeberg. Detta gäller både skrivbord och skrivbord samt hyllsektioner för plattskärm eller stereo, så kallade mediemöbler. Ekeberg säger bland annat att vi nu inte ser kablar, det finns en hel del dold kabeldirigering.

Högvita vita och svarta ytor har flyttat från köket till vardagsrummet. "Det är mestadels vitt, men också något svart", säger Larssen. - Denna trend började i Sverige för ett par år sedan, och nu börjar få fotfäste i Norge, säger Urkedal. "Liksom de flesta trender är det bara ett fotfäste i tätorter.

Den mörka valnöttranen är också på väg, speciellt i platta möbler, men när det gäller trä, säljer det fortfarande mest ek.

Grå är hett

Peter Urkedal och Lars Rino Jenssen i Møbelringen på ett ekbord från svenska Rowico. Foto: Elisabeth Dalseg Visa mer

Som DinSide rapporterade i höst är grå varm.Det finns en hel del naturliga färger för att se i butikerna framöver och grått fram som den nya beige eller caffelatten, om man så vill. - Det är smart att välja en neutral soffa eller komplettera mönstret eller färgerna i lösa kuddar, säger Ekeberg.

- Vi ser att det fortfarande finns en kortare väg från catwalken till soffan när det gäller färger, mönster och material.

på möbelmässan så vi färgglada kuddar i inklusive lila och rött i den grå soffor - men de flesta hade kryddat med tyger i skimrande metall, både guld och silver.

Läs också: Hur man förse dig med grå

Flos Tepper

Enligt konceptutvecklare i Bohus, Egil Paul Seth Andresen, fluffiga filtar, tandtråd filtar som gäller nu. "Det är en liten ny vridning på de traditionella lopppumparna. De är fasta, men med olika typer av trådar, vissa med en struktur, några med knutar. Så det är livet i mattan, även om det är fast, säger han till DinSide.

Enligt Andresen är mattor med lättnadsmönster, dvs nivåskillnader, inga färgskillnader, också på väg. - Det blir inte noga på detta sätt, strukturen tar över mönstret.

- Vi flyttar bort från de syntetiska billiga mattorna, säger Ekeberg. "Norrmän vill ha kvalitet. Ull, linne. Bra hantverk.

Big Bildspecial: tjuvtitt på årets möbel News

 1. Formuläret i Stockholm
 2. Fine formulär på Form Land
 3. Design från North
 4. Rocka möbeldesign till Norge
 5. skulle göra livet vackra
 6. Dekorera med grå
 7. Interiörtrender på svenska
 8. Djävulen är i detalj

ADVERT

Mest populära