All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Smarta tips som gör små rum ser större

För städer över hela världen är många bara lite bekanta med att vara kompakta.

När alla nödvändiga rum och en massa saker och tang måste pressas in i en lägenhet kan det snabbt arbeta både trångt och överfullt. Men oroa dig inte; enligt hemsidan Fresh Home finns smarta knep som inte bara kommer att hjälpa dig att leva kompakt och bekväm, men det kommer också att kunna "trick" ögat att tro att rummet är större än det är.

Förvaring är ett tema för alla, oavsett hur många kvadratmeter man måste hyra. Kläder, julpynt och sneakers har alla, och allt ska hållas - och på det mest praktiska och estetiska sättet.

- Det är viktigt att tänka på lagring när du börjar dekorera, säger Solveig Baalsrud Svoor på Dis inredare MNIL i Oslo.

- Dekoration i allmänhet måste utvärderas från varje rum och de behov du har. Speciellt om du bor i en begränsad storlek. Men det finns några smarta knep och lösningar som du kan dra nytta av att få små rum ser större

LILLE Spegel: Speglar reflekterar ljus och därför kommer att göra rummet verkar både djupare och ljusare. Foto: PHOTO: Graham & Green

1. Multifunktionella möbler

SMARTE MÖBLER: I ett litet kök hjälper det till ett bord som kan slås samman. Foto: Foto: Ikea

I HÖJD: Stapelbara stolar, som Nordmyra från Ikea sparar placering när den inte används. Foto: Foto: Ikea

Använda möbler som har flera funktioner, eller åtminstone kan göras mindre / packade bort / ändras efter behov när de inte används kan vara en bra lösning i små rum och kompakt hölje. Soffbord med hemliga hyllor eller dolda rum kan dölja roten och göra rummet mindre trångt. Sängar som också har lådor nedan fungerar på samma sätt. Köp ett relativt litet matbord som kan dras ut om det behövs, men det kommer inte att stjäla ditt rum dagligen. Ställ också på stolar som kan staplas.

2. Rena linjer

Stram upp stilen. Möbler med en ren och enkel design och strama linjer kommer att verka snyggare i kompakta omgivning och kommer därför att lura ögat att tro att utrymmet runt dessa möbler är större än den faktiskt är.

Här är Svoor håller med:

- Välj snyggt, enkla möbler - ingen "cake-soffa" och gärna möbler som kommit upp något från golvet så att det verkar luftigare omkring dig, förklarar inredningsarkitekt att klicka. nr.

3. Ta hand om storleken

Placera stora möbler och föremål upp till en vägg. Detta kommer att få det att känna att rummet är uppdelat. Undvik också att placera möbler i zoner där det är naturligt att flytta mellan rum / saker, som mellan soffan och tv eller där du flyttar runt matplatsen.Om du ser golvet mellan möblerna blir rummet större och öppet.

4. Ton-i-Ton

Om du har ett litet rum kan du välja att välja en liknande färg på väggarna och de största möblerna i rummet. På detta sätt skillnaden mellan väggen och möbler raderas "något, och rummet kommer att verka luftigare. Ta antingen i ljusa färger eller mönster på detaljer i rummet, såsom kuddar och filtar.

5. Visa upp ben .

Om du vill att ditt rum du innrder ska verka luftigare och större, väljer soffa och stolar där benen visas på detta sätt ljuset komma till möbler, mer av golvet kommer att vara visuellt och presto, ögon tror att det finns mer utrymme . i rummet än i verkligheten gör

6 Varde ljus

TRANSPARENT. Satsa på möbler och belysning som låter ljuset flöda fritt runt i rummet Foto: FOTO: tillverkaren

belysning är en viktig faktor när det gäller hur rummet känns. Låt först så mycket dagsljus som möjligt drop in och du kommer bli förvånad över hur mycket större rum verkar redan. Om du inte har tillgång till så mycket dagsljus kan du använda elektriska lampor för att uppnå samma effekt. Installera en bra och funk takljus och belysa alla staket och krokar med bordslampor. En dimbrytare kommer att se till att du kan bestämma rummets ljusförhållanden under dagen.

Baalsrud Svoor anser också att det kan vara smart att belysa väggar i ett litet rum.

- Kom också ihåg lamporna i hörnen. Detta undviker mörka ytor som försvinner och gör rummet mindre, berättar inredningsexperten.

7. Rengöring

Var kristen både när du handlar och städer. Ingenting stjäl mer utrymme i ett hem eller i ett rum än rot. Tänk noga på vad du behöver och vad du kan göra utan. Håll rummet städat och organiserat, tänk på att allt borde ha plats. Smarta möbler som också har utrymme för förvaring är perfekta för små rum.

- Nips och dekorationer stjäl utrymmet rent visuellt i ett rum, och särskilt i ett som inte är så stort, förklarar Baalsrud Svoor.

dämpade toner: Leaving huvud möbler i rummet att vara något liknande färg som väggarna kommer att lura ögat att tro att rummet är större än det är. Foto: FOTO Jotun

GORGEOUS BONE: Denna soffa från Bolia, där benen utsätts för, kommer att ge intryck av mer golvyta. Foto: PHOTO: Bolia

- Ju mjukare och enklare ytor i rummet får vara, ju större rummet kommer att fungera.

GAMEPLASS: Smart bord med plats under locket. Att kunna dölja roten och nypen hjälper dig att behålla ordningen. Foto: FOTO: Bolia

8. Mindre är mer

Täck inte över dina väggar med mycket konst och fotografering om du sätter upp ett kompakt rum. En stor bild kommer att fungera bättre. Finns det för många saker som tävlar om ögat, kommer rummet att känna sig kaotiskt och trångt. Skapa en fokuspunkt i rummet, en stor bild, en tapetbelagd vägg och låt de andra väggarna förbli nakna och neutrala.

9. Golvutrymme

Mättare än gjort, speciellt om du har barn, men försök hålla golvet så snyggt som möjligt. Ett rent och städat golv kommer igen att lura ögat för att tro att utrymmet är större än det faktiskt är. Ett annat tips kan vara att bli av med stora mattor för att skapa ännu mer illusion av mycket golvyta.

10. Liten spegel på väggen där

Spegeln reflekterar ljuset tillbaka i rymden och kan därför vara ett utmärkt hjälpmedel för att skapa känslan av mer utrymme och ljus. Om du vrider spegeln mot fokuspunkten i rummet, en vägg eller en stor bild, kommer spegeln att bidra till att skapa djup i rummet. Väggmonterade speglar och bord med en blank glasplatta kommer på samma sätt att skicka ljuset runt rummet vilket gör att det känns rymligare.

DISCUSSION: Ljusa färger "" trycker på väggarna utåt, och när väggarna arbetar längre fungerar rummet mer än det är. Foto: PHOTO: Nordsjön

11. Ljusa färger

BARE: För att hålla golvet fritt från både mattor och röran kommer att lura dig att tro att det finns mer golvutrymme. Foto: Foto: Tillverkaren

Många människor är medvetna om att ljusa färger reflekterar mer ljus och mörka färger "sväljer" ljus, som är särskilt viktigt att tänka på i ett litet rum. Ju ljusare färg du väljer på väggarna, dess "längre bort" kommer att fungera, så du tror att utrymmet i rummet är större än det är.

12. Byt ut

Även om du känner att det finns alltid utrymme för en liten byrå för det är inte säkert att detta är den smartaste sak att göra. Rummet du dekorerar kommer att verka både luftigare och mer motiverat om möblerna du har inne har plats för lite luft runt det. Detta kommer att skapa illusionen av ett större rum där det finns gränslöst utrymme för möblerna.

13. Drop gardin

Kanske inte det bästa valet för alla rum, särskilt i sovrummet, men inte för att hänga upp gardiner gör rummet verkar ljusare och luftigare.

FELSÖKNING: Möbler som är genomskinliga kommer inte att fungera "" tungt "" och därmed stjäla utrymme. Foto: Foto: Muji

- om nödvändigt med skuggning så välj ljusa, lätta material som filtrerar ljuset så att du får en känsla av att det finns utrymme / utomhus på utsidan, förklarar inredningsarkitekt Solveig Baalsrud Svoor.

- Om du inte behöver ljussäker sköld då, som i ett sovrum.

14. Största först

Det är lätt att tro att i ett litet rum måste du ha snygga lilla möbler. Detta är en sanning med modifikationer. Ett annat sätt att göra detta är att välja en stor huvudmöbel i rummet, som en soffa, och skära sedan andra små möbler. Övertryckta möbler kommer också att kunna lura oss för att tro att det finns mer utrymme i rummet än vad det egentligen är.

15. Koordinera färger

Några dekorationer och nips man måste ha, även i det mest strömlinjeformade hemmet. Men om du har lite plats kan det vara en bra idé att färgkoordinera dem så att intrycket inte är upptaget.Föreställ dig det här exemplet när du placerar böcker i en bokhylla. Placera böckerna med samma färgschema tillsammans.

Läs också

Hur du använder kvadrat några meter bättre

ARTIGHET LÄDER: Skicka ut ljuset i rummet igen med hjälp av en stor spegel. Foto: Foto: Frode Larsen

Delikat Ljus väggarna verkar längre bort, vilket lurade dig att tro att det tillgängliga utrymmet är större än det är. Foto: Foto: Jotun

Här är de coolaste interiörbilder

Rote Loft var mini-lägenhet

Välj rätt vård till sommaren hår

GLASS KLAR: skåp med glasdörrar verkar lättare än skåp med dörrar, t ex massivt trä. Foto: PHOTO: Siren Lauvdal

ADVERT

Mest populära