All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Smarta kakel tips

Golv:

Golvet måste vara klart innan du börjar kakel väggarna. Golvplattorna måste vara hårdare än väggplattorna och måste ha en grov yta för att förhindra att plattorna blir hala och lätt att glida på.

På nytt betong, eller på gammal och ren betong, applicera membran med rulle eller borste. Membran är nödvändigt för att göra golvet vattentätt. Membranet måste sålunda förhindra vattenläckor. I hörn, i övergångar och runt avloppet måste den förstärkas med en speciell glasfiberremsa / matt. Golvmembranet måste ledas minst 5 cm uppe på väggen. Tät lim jämnt över ett tjockt lager.

Börja lägga kakel på svängen. Placera om möjligt en hel kakel på vardera sidan av slusskristallerna. För att försäkra dig om att allt är rätt, rita raka linjer så att plattorna motsvarar plattorna på väggen.

Börja piska på plattorna efter två dagar, sedan är limet torrt. Använd brett gummipaket vid applicering av tätningsmedel. Smid massan med en svamp eller slitna tyg.

Väggarna:

Se till att fasta ytor, helst rupanel, består av grovt bord med muttrar och fjädrar. Undvik spånskiva, träplåten kan svälja och därefter släpper plattorna ner. Gipsskivorna är monterade över ruppanelen. Fogarna på gipsskivan förstärks med förstärkningsremsa. Den nedre delen av väggen är försedd med förseglad kant. Applicera sedan väggarna tätningsmedel membran, lim och så småningom plattor. Borta alla plana leder.

Mät rummet genom att glida på alla väggar i badrummet i en sluttning ovanför golvet. Använd vateren för att få det rätt. Strängarna måste träffas exakt varandra från en punkt till en annan.

När första raden är korrekt går resten av jobbet smidigt.

Kakelplattan ska vara semiflexibel. Plast tillsätts och tar upp rörelse och kan trängas på. När du applicerar lim på golvet och väggarna, använd baksidan av en tandborste för att dra limmet utåt. Job limmat fast i ytan. Inom 72 timmar är limet helt härdat. Det är inte en bra idé att applicera mer lim på ytorna än du kan kakel över en halvtimme.

Använd elastisk tätningsmedel, dvs våt bomulls silikon tillsatt mögel, i alla övergångar / hörn.

Väggplattorna är placerade så att de nästan går ner till golvet. Stäng övergången med badrums silikon.

ADVERT

Mest populära