All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Smarta brickor till montern

Du kanske vill flytta tvättmaskinen i källaren för att frigöra utrymme i badrummet. Men då kan du bero på att källarvåningen är av sorgstriden. Kanske slår du dig själv att lägga kartongkorgar och korgar rakt på betongen, i rädsla för att svamp och andra grumar uppstår.

Att lägga kakel på betonggolvet är lättare än många tror.

Swedish invention

"Bergoplattan" är en svensk uppfinning som finns i många färger och mönster. Det är ergonomiskt och har bra ljudavstängning.

Det började med en svensk som blev smutsig på skor när man spelade tennis. Då hittade han en plastplatta som kunde användas som tennisbana. Resultatet var "Mountain Plate": en plastplatta som kan läggas på alla ytor, inifrån och ut, och har blivit en term för alla som behöver ett lätta golv.

Smarta klick

Den här lilla plattan är gjuten i plast med öppningar i olika färger och mönster. Kakelarna är lätta att lägga till. Anslut helt enkelt plattorna med ett smarta klicksystem som består av manliga och kvinnliga pluggar. Du behöver inte naglar, skruvar eller lim. Kakelarna knockas bara ihop med en gummiklubb.

De svenska plastflisorna är andningsbara. Detta innebär att substratet ventileras. Därför är detta golv lämpligt för bås.

Underhållsfri

våningar, vilket är kakel återförsäljare i Norge, sade att detta golv är så lätt att tillägga att även de med alla tummar kommer att göra det enkelt och lätt. Kakelarna är perforerade och självdränerande så att vatten inte ligger. Att lägga till sådana plastplattor innebär också minimalt underhåll.

Montera var som helst

Golv är lätt i garaget med plastplattor. Klickslåssystemet gör det också enkelt att flytta golvet till andra platser om det behövs.

Så om du behöver en lätt lagt golv på balkongen eller på terrassen, eller ens i garage, skjul, källare, bastu, dusch, eller i tvättstugan - då kan du säkert satsa på den berömda plast kakel från Sverige.

Det är också bra att veta att substratet inte behöver vara helt platt. Kakelarna anpassar sig till golvet.

ADVERT

Mest populära