All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Smarta förvarings tips för tid och monter

Rymdbrist och dåliga lagringsmöjligheter är ett välkänt problem för många, särskilt i stugan.

Rummen, golvytan och skåpen är vanligtvis små, vilket ofta resulterar i ackumulerad röra och kaos.

viss tid och monter kan vara en utmaning att hålla snyggt, med stövlar, utrustning och ytterkläder för hela familjen. Men det behöver inte vara så svårt att hitta bra system och funktionella lösningar för lagring.

Inredningsarkitekt Inger Ystgaard i samarbete med Hytteliv funnit många smarta förvaringslösningar till både tid och lagring.

Order i tid

familj rensning tror att det var en utmaning att ge tid praktisk och funktionell med avseende på lagring skor och ytterkläder.

- Det var viktigt för oss att ha gott om utrymme att hänga upp jackor och andra. Vi hade skapat en garderob för att dölja saker och ting, något som var viktigt för oss, förklarar stugaägaren Kjersti Myhren.

De ville ha en plats att umgås när de skulle bära sina skor och en lösning för torkning av handskar och strumpor. De skulle också vilja att sonen skulle kunna lägga bort sina egna kläder på nästan fyra år.

Inger Ystgaard presenterade flera smarta idéer på tiden, som nu verkar både funktionella och eleganta. Ett bra bröstkorg och sittplatser löst flera problem.

RYDDIG: Den nya tiden är både snygg och transparent. På den rymliga kistan älskar Japp fårskinnet. Kistan heter Hole Kiste och kommer från Ikea. En elegant zinkhink kan användas för att lagra skor, tofflor och så vidare, så du behöver inte använda golvyta på den. Krokarna på väggen och zinkhinken är från interiören. Foto: PHOTO: Jan Larsen

- En sådan bänk är otroligt praktisk, eftersom den har två viktiga funktioner. Det är en smart plats för slitage och det har gott om lagringsutrymme. Korgar kan också lura element i tid, eftersom de kan rymma en hel del utan att ta upp för mycket plats, förklarar Inger Ystgaard.

Sonen har sin egen knagger för ytterkläder, vilket maximerar hela väggen. Smarta krokar kan fästas i garderoben och användas för torkning av kläder och förvaring av tofflor.

Ägarna är nöjda med de nya lösningarna.

- Tiden maximeras och vi har de lösningar vi ville ha, säger de.

Praktiskt bud

FÖR DRICK: Smarta krokar kan användas till vantar, hattar eller tofflor. Krokarna är från Kid Interior. Foto: Foto: Jan Larsen

DEN MINST MANN: Genom att sätta upp krokar i en lägre höjd, kan barnen även hänga sina kläder. Hela väggen används då. En tuff tröja är en dekoration i sig. Foto: PHOTO: Jan Larsen

Boden har lett till att bli en oöverstiglig samlingsplats för allting. Lite rengöring och lite enkelt grepp kan ge ett praktiskt och funktionellt system.

Det vinterisolerade vardagsrummet ligger intill entrén. Därför är det bekvämt att använda den för mer än verktyg och lacklådor. Hyllorna fungerar både som arbetsbänk och för förvaring av allt från skidutrustning till fiskestänger. Under säkringsskåpet finns skruvade krokar med plats för torsocker.

Bekvämt hängande och torrt vid

På den varmaste väggen, vänd mot stugan, är krokar uppåt för kläder. Drawstroke kan tillverkas av ett tjockt passform.

FÖRE OCH EFTER: Till detta isolerade monter inredning arkitektritade lösningar för hyllor och skåp, så att montern har förändrats från att vara rörigt och oorganiserat att städa och bekvämt. Foto: Foto: Inger Ystgaard och Frode Larsen

SKISSAR BOD: interior arkitektritade nya lösningar till biljettluckan. Foto: PHOTO: Inger Ystgaard

Sedan borrar du ett hål och spottar i en tunnare gren som passar hålet. Använd lite trä för säkerheten. Om du inte är särskilt praktisk kan du köpa lådorna vid inredningen.

Snygga skåp

Små skåp och förvaringsbodar är lätta att bli röriga och smutsiga och kräver praktiska lösningar. Med smarta hyllor och krokar kan det lilla utrymmet maximeras. Här är två små hyllor skruvas upp på ändväggen och ger plats för tvättmedel, tyg och glödlampor.

I ett fack har plats för långa kostsamma och under den andra är fäst med skruvar en skarp krok tvätthink hänger i. En liten sopor behållare med lock särskilt utformade hörn och väggen hängande förvaringspåsen tvättbar textil mötesgående familj tofflor.

SKAPA: I små skåp och bås är det viktigt att hitta bra lösningar som utnyttjar utrymmet. Foto: Foto: Frode Larsen

Tuffa toffel skåp

En säkring kommer att ta hand aldrig särskilt bra heller i kabinen eller i hemmet. Här har en smal skåp byggts runt säkringsskåpet så att det är väl dolt. På de grunda hyllorna finns vävda tofflor i regnbågens regnbågsfärger.

Läs också:

Ni smarta förvaringslösningar

Hyllor och HOOKS: Hyllor och krokar på väggen utnyttjar det lilla utrymmet i garderoben på ett förnuftigt sätt och frigör golvyta. Foto: Foto: Frode Larsen

Här är de coolaste interiörbilder

Detta gör det snyggt i tid

expertens lagringslösningar

Den bästa åldern Skillnaden mellan barn

Ytterligare funktioner: Säkringsdosan kan döljas med en garderob runt som också kan användas för att lagra tofflor och mer. Foto: PHOTO: Frode Larsen

ADVERT

Mest populära