All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Smarta förvaringslösningar till badrummet

Har du turen att ha ett rymligt badrum, behöver lagring inte vara ett problem. Då kan du investera i djupa och bra badrumsmöbler som passar alla dina behov. Använd korgar och hink inredning som hjälper dig att hålla koll på smink, smycken, rakhyvlar och andra små föremål, och en hel del är placerade.

Men badrummet i det mindre utbudet, som många av oss vill vara, betalar det att vara kreativ med utrymmet.

Hitta plats för handdukarna

I ett litet badrum kan lagring av handdukar vara en utmaning. Men du får inte ha alla handdukar i badrummet. De kan också lagras i en hög skåp på korridoren eller i sin egen hylla i sovrummet. Det enda du verkligen behöver göra i badrummet är handdukarna som används dagligen.

Naturligtvis kan du välja enkla krokar eller en handdukstång, men varför inte tänka lite annorlunda? Om du är många som använder badrummet eller använder ofta handdukarna, kan en handdukstork vara ett alternativ. Det tar upp lite utrymme i rummet, men rymmer många handdukar och torkar dem snabbt mellan varje gång du använder dem.

Om du har valt den romantiska eller nostalgiska stilen, kan en stege göra samma användning. Lägg stegen upp längs väggen och använd stegen för att hänga dina handdukar och kläder när du är i duschen.

Använd dörren

Dörren kan användas som förvaringsutrymme om badrummet är litet. Ett knockhandtag på dörren ger dig plats att hänga kläder, bälten och klädnader. Om du inte vill fastna i dörren själv kan du använda ett knuckelställ som helt enkelt hänger över badrumsdörren. Dessa är dina. a. köpt från Sparkjøp, IKEA och Åhlens, och de finns i allt från ett till tolv krokar.

Läs också:

8 saker du måste hålla i badrummet

Den fuktiga miljön öl i badrummet gör det mer sak som bör hållas här. Ändå kan vi garantera att du håller åtminstone en av de saker ...

Dekorativa hink: Håller reda på rengöringsprodukter.

R 999> Långsamt och enkelt Är badplatsen för långdistans, mop och kostnad? Då kan du undvika mycket irritation över kostnadsaxlar som slutar genom att fästa verktygshållare eller vevhållare på väggen. Sätt axlarna i hållarna, och de tar både mindre utrymme och håller dig lugn tills du använder dem. Du kan köpa sådana stativ, bl. a. hos Sparkjøp.

Om du lagrar även rengöringsprodukter i badrummet, kan du hålla reda på dem genom att placera dem i en dekorativ hink, som den här från Kremmerhuset. Då har du alla produkter snyggt monterade och det är lätt att ta med dem när du ska använda dem.

Dra nytta av de oanvända utrymmena

I ett badrum finns ofta små oanvända platser som kan användas bättre. I stället för en vanlig spegel över disken, välj en tunn skåp med spegeldörrar, så du får två funktioner i en.Om du vill ha speglar någon annanstans kan du exempelvis välja en med ett integrerat hänggrepp och använda utrymmet nedan för att hänga allt från smycken och banden till handdukar.

Kom ihåg att badrumsmöbler inte behöver väggmonteras. Vi har olika behov på olika livstider, även när det gäller lagring. Fristående möbler, helst i kombination med det fasta badrumsarmaturen, ger dig olika alternativ när du behöver dem. Ett fristående skåp i ett oanvänd hörn kan ge dig mycket extra lagringsutrymme och en liten byrå kan flyttas in och ut efter behov. IKEA säljer till exempel fristående badrumsskåp.

Detta ska inte hållas i badrummet.

Av alla de saker som kan hållas i badrummet finns det en sak som du inte borde hysa där och det är medicinskåpet. De flesta läkemedel ska förvaras vid rumstemperatur och vid normal fuktighet. Detta gör badrummet olämpligt som plats för förvaring för läkemedel. Häng medicinskåpet i sovrummet.

Läs också:

Dra nytta av utrymme med kreativa lösningar

Tänk kreativa lösningar, och du kan både dra nytta av utrymmet i ditt hem och hålla reda på saker.

ADVERT

Mest populära