All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Smarta lösningar i kabinen rymmer alla

Dypeklo är en liten vik mellan Foten och Hankø, med en strand som är bra för familjer med småbarn.

Bara 100 meter från sjön var den gamla stugan. Det var blekt med slitna möbler och de kunde se igenom väggarna.

Eftersom familjen hade stugan så nära till havet genom flera generationer, gick till plan- och bygg Services bra för att familjetraditioner kan leva vidare med en ny stuga så nära till strandområdet, men det kunde inte vara större än 70 kvadratmeter.

- Det är konstigt att finna att även om kabinen är ny är platsen densamma, med alla kända ljud, säger Siri Zanelli.

Ny arkitektonisk stuga

För att se barndomsstugan slits inte var lätt, var det ledsen att se sommarminnena i en busk. "Det var därför trevligt att träffa den stora familjen som samlades vid den nya stugan till kranlagret och höra hur glad alla var. Den äldsta generationen, som äger stugan, är två par mellan 60 och 70 år. De har två barn vardera, mellan 33 och 43 år gamla.

Med familjen registrerad och totalt 7 barnbarn från nio månader till 17 år, finns det 18 personer som använder stugan.

HUS OCH ARKITEKTUR: Skjutdörren öppnar stugan och tar med havet. Stegen ner till trädgården tjäna som lekrum, solstol och matplats. Skjutdörrar och fönster från Velfac. (FOTO: Ragnar Hartvig)

FAVORITER: Fönstret uppskattas av alla i familjen. Här är det möjligt att titta mot stranden och mot Færder fyr. (FOTO: Ragnar Hartvig)

utnyttjad utrymme: dess fönster gör levande del är större, därför att den förlitar sig endast på en sida av bordet. Matbordet med aska är beställt och är smalare än vanligt för att ge mer plats för resten av rummet. Stolarna Ikea Norrnas dras i två nyanser av turkos, som taklamporna. (FOTO: Ragnar Hartvig)

Modernt och hållbart

- Byggare är min far och farbror som ärvde landet. De tog hand om alla beslut längs vägen under byggprocessen, säger Siri. För de många andra i familjen var det en utmaning att inte vara mer involverad. Med 11 vuxna familjemedlemmar var det nödvändigt att minska antalet direkt involverade.

De var arg att allt skulle vara hållbart och användbart. Här borde du inte vara rädd för att använda stugan inuti och utanför. Golvet i rummet ligger därför med sten.

SOSIALLÖSNING: Från köket kan du göra god mat för vacker utsikt. (Foto: Ragnar Hartvig)

KORV BODEN: vetter mot vardagsrummet gör köket fungerar som en riktig hot dog stå när den utvidgade familjen samlas. Inkluderat i inköp följer en fantastisk havsutsikt. Inredning från Kvik. Bänk av grått laminat. (Foto: Ragnar Hartvig)

stuga vid Lake: Från vardagsrummet och terrass drog blicken hela vägen till Faerder kille och tre andra killen. (FOTO: Ragner Hartvig)

Starka färger

Familjen ville ta itu med temat för den gamla stugan, säger Siri.- Mormor målade den i de glada 1970-talet. Eftersom allt var så slitat, finns det bara några saker här efter henne, som figgoserviset, porslinmagen som alltid har varit i windowshade, schampo och plasthängmatta.

Siri ville använda fler färger i köket, men då byggde byggarna ner foten. - De trodde att det hade slashed för mig när jag föreslog ett blekt färgat kök. Hon skrattar lite och kommer med ett tydligt samtal:

- Färger får dig att känna dig välkommen. Människor kan ofta vara fräck när det gäller färger hemma. I ett fritidshus kan de göra val som de kanske tror är för våga hemma.

DET BÄSTA MATERIALET: Tre är Siri favoritmaterial: Det kan användas i allt från stora strukturer till små inredningsdetaljer. Tre kan tåla väder och vind. På Siri känns både kläderna och matbordet vackrare ju mer det används och slits. Till skillnad från den gamla stugan är den nya välisolerad. Isolering görs med injektion av EKO-fiber, vilket är något dyrare än traditionell plattisolering. Fördelen var att både tak och väggar kunde isoleras på en dag. Ytterligare kostnader sparades under arbetstid. (FOTO: Ragnar Hartvig)

SMART HEMS: Takhöjden ger rummen luft och gott utrymme. Alla möbler och stegar upp till loftet är speciellt utformade för att maximera utrymme. Barnen älskar att klättra i sin egen sfär. Siri välkomnar sin son Storm. (FOTO: Ragnar Hartvig)

STARKA FÄRGOR: De snygga färgerna i sovrummen är inspirerade av 1970-talet. Färgkod: Röd - NCS S1085 Y90R. Färger kan vara svåra, även för en arkitekt, betonar Siri. - Jag rekommenderar alla som vill använda starka färger för att måla prov innan de börjar. Jag målade till och med det slutliga resultatet genom 20 testmålningar innan de sista färgkoderna bröts. Ett färgprov på en liten not från butiken misslyckas med att förmedla hur färgen är på en större yta. (FOTO: Ragnar Hartvig)

NYA FÄRGOR: Arkitekten valde ljusa färger i sovrummet och badrummet. De mörkare rummen i norr är små och har vackra färger, medan vardagsrum och kök är ljusa och luftiga med fokus på utsikt. Tilt, Vitra Architect RAL2007020. (FOTO: Ragnar Hartvig)

Bra rymdutnyttjande

Även om de flesta skiljer sig från den gamla stugan, är vissa principer lika. Ändå är sovrummet i ryggen i norr, vardagsrum framför och öppet söderut.

Möbler, och i synnerhet hela rummet, hålls neutrala i färgval. - Här är de få möblerna. Min favorit är sittfönstret i vardagsrummet. Det gör gatan del nästan tre kvadratmeter större, eftersom vi inte har stolar på en sida av bordet. En perfekt plats att krypa in för att se ut på stranden och havet, säger Siri.

- Vad är ett bra liv i stugan för dig?

- För att vakna upp till en fågelskräm, drick kaffe på trappan med benen planterade på morgonen i gräset. Ta frukost och kvällsbad. Dra bara baddräkten och hoppa direkt till havet från sovrummet. Alla okomplicerade som ger en semester känsla varje sommar. Gå samma turer som vi har gått tusen gånger innan, kasta torrt bröd till måsarna, ha mycket tid med vänner och familj och släpp av telefonen.

ADVERT

Mest populära