All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Smarta badrumslösningar

Ett badrum ska innehålla mycket, men om ditt badrum är litet kan du möta en utmaning.

Litet utrymme bör vara välorganiserat, för det kommer inte bara att vara praktiskt, men det ska också se bra ut.

Vedums nya badrumsmodell Gratis levereras i många olika bredder.

Dusch, toalett och handfat är naturligtvis nödvändiga, men det sker, så det är viktigt att planera bra.

Kari Setsaas, marknadschef och inköpschef på Comfort har flera smarta tips när det gäller badrumsinredning, speciellt när rummet är litet. Hennes första befäl är att frigöra så mycket golvyta som möjligt.

Läs också:

Sju fina bad

Vi visar dig sju fina bad, från vackra och prisvärda till gris och skulpterad.

- Det finns flera duschdörrar med höft- / sänkfunktionen, och de kan skjutas mot väggen när de inte används. Vi rekommenderar även väggmonterade toaletter, eftersom det är viktigt med så mycket golvyta som möjligt. Här finns många olika kompakta modeller på marknaden. Tvättfat finns i alla storlekar, så det är lätt att hitta något som passar dina mål.

  • 10 saker du måste veta innan du förfriskar badrummet

Denna skåp från Linn badkar är bara 40 cm djup och tar upp lite utrymme.

Inredningsarkitekten Sara Larsdotter Bendiksen i IKEA Norge tycker att golvytan har mycket att säga för rummets känsla.

- Föreställ dig lösningen på väggarna istället för golvet när du behöver justera. Genom att frigöra golvyta gör rummet större och enklare att klara av de långsiktiga städkostnaderna. Gör en behovsanalys när du planerar inredningen, beroende på dina personliga behov. Då är det lättare att få skräddarsydda lösningar som är perfekta för din användning. Och låt alla få sitt lagringsutrymme, så du får en röra som händer, tycker hon.

Läs också:

10 saker du måste veta innan renovera ditt badrum

Om du inreda ditt badrum eller bygga nytt? Här är de tips och regler du måste kunna få innan du börjar.

IKEA har många smarta lådor och lagringslösningar för sin badrumsserie.

Mindre är mer

Vi har alla hört frasen "mindre är mer" och med god anledning. Ett litet rum kan snabbt tyckas både rörigt och ännu mindre om inredningen tar för mycket utrymme.

- Försök att undvika höga skåp, som ofta är mycket dominerande, men integrera skåp bredvid toaletten. Eventuellt kan du välja halvskåp så att ögonzonen möter väggen och inte möblerna. Fler möbler finns också i grunda utgåvor, säger Setsaas.

  • Bygg ett nytt badrum? Dessa papper borde vara okej

Läs också:

Detta badrum var nytt för mindre än $ 10.000!

Budgeten var begränsad, men fantasin och motivationen var stora. Se hur Irlin och Lars sprang ut det moderna nya badrummet, både snabbt och ...

Bygg hyllor runt bassängen för mer lagring.Från IKEA.

Systemet i råtta

Om du har utrymmebrist är det allt viktigare med ett bra och väl fungerande system. Lyckligtvis finns det ett antal smarta lösningar på marknaden, inklusive låddivare där allt från tyg, handdukar, hårklipp och kosmetika kan få fasta ställen. På så sätt undviker du onödig rodnad och du blir lättare överblick.

- Möblerad lådor fungerar bra i vardagen, speciellt när det finns fler som använder samma område. Samtidigt undviker du att brickorna skjuts fram och tillbaka, säger Setsaas.

Andra smarta alternativ är handduksskenor som kan hängas över dörrramen, tvålfat och små hyllor som kan fästas i diskbänken.

Små korgar för tillbehör skapar ordern i litet utrymme. Från IKEA.

  • 20 saker du behöver för att få det perfekta badrummet

Ljusa ytor

Ljusa färger gör att ett litet rum verkar större och luftigt, men det är viktigt att tänka hela för att uppnå full harmoni. Både dekor, ytor och färgval ska matcha.

- Små badrum kan ha diagonala plattor, samma storlek och färg på väggen och golvet. Välj färgtoner i ton kakel och gör lederna så smala som möjligt. Användningen av speglar som väggytor skapar och ger ljus och ser utsökt ut, Setsaas rekommenderar.

- Tänk helt och hållet på allt från kakel, textilier, väggar och tillbehör. Allt har sina färger, strukturer och design språk. Personligheten är trendig, och det gäller även badrummet, tillägger Larsdotter Bendiksen.

  • Vi vill ge dig mer smarta tips - registrera dig för vårt nyhetsbrev

Fem smarta för små badrum

  • Inbyggda väggmuttrar är både dekorativa och praktiska.
  • Spegeln förstorar rummet och är en rimlig investering.
  • Gå till väggmonterade toalett- och duschdörrar med lyft- / sänkningsmöjligheter.
  • Frigör golvyta, vilket gör rengöringen enklare.
  • Ljusa ytor ger större känsla i rummet.
ADVERT

Mest populära