All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Smarta lösningar till tvättstugan

Nu, om du ska bygga ett nytt hus, renovera tvättstugan eller bara dekorera med några nya lösningar - vi har samlat en massa olika drömmar för rummet du tillbringar några timmar varje vecka. Allt är inte för alla, och de flesta tvättstugorna är inte tillräckligt stora för att rymma allt du vill, men här kan du välja favoriter och bra tips för dina behov.

Ett verktyg består vanligen i huvudsak av en tvättmaskin, en torktumlare och ett handfat, som kan användas för handtvätt, sköljning och fyllning av skopor. Ofta finns det också hettvattentankar, torkställ, tvättgardiner och strykbrädor inuti. Dessutom kommer många också att ha en arbetsbänk där de kan vika kläder och lägga dem i bunkar innan de bär dem i garderoben. Om du har ett fönster i tvättstugan är det värt att få bänken under så att du får en fin utsikt över arbetet.

Förvaring

Förvaring är ofta nyckeln i de flesta rummen i huset, även här. Använd gärna köksbänkskivor för arbetsbänkar och överskrid för att lagra strykjärn, tvättmedel och strykjärn. Om du inte har plats för skåp, fungerar hyllor också bra. Om du investerar i fina korgar eller lådor kommer uttrycket att vara snyggt och roligt. Singel strumpor, nakenborttagare, tvättmedel och torkdukar behöver en plats att bo när de inte används.

Lag dekorera

Dessutom, om du sätter en liten radio på hyllan blir det dubbelt så mysigt att vika kläder, och minns god arbetsmiljö på bänken. Det finns ingen anledning till varför det ska vara ovanligt i ett tvättstuga, eller dekorera med gröna växter eller en lämplig bild i en ram. En liten dilling bör inte förbises, bara söka efter "tvättstugor" på de många interiörbloggarna och inspirera dig.

Kom ihåg att sätta en soptunna nära tvättmaskin och torktumlare, alltför lätt att bli av med ludd, stenar i barn fickor och tom. Är du miljövänlig sorteras du i tre olika hinkar; en för tvättmedel, en för sköljmedel och en för restavfall.

Upp från golvet

Det blir lätt dammigt i ett tvättstuga, och golvtvätten måste även utföras här. Med tvättgardinerna och torkställen på golvet kan det vara ett tröttsamt jobb med mycket rörelse, så du kanske vill ta bort mest från golvet.

Du kan hänga upp rymdvinkel krokar på väggen, två torkställning och två till strykbrädan om du inte har något som kan packas i en låda eller en garderob när den inte används. Många tar bort torkställen och spänner över kablarna i garderoben. Här finns flera bra lösningar på återförsäljare, inklusive torktumlare du kan dra ner från taket för att hänga upp.

Många installerar också en garderob i tvättstugan, för att torka blöta skjortor eller skjortor som nyligen hängts på hängare.

Sorterbar

En korghållare eller plastlåda är utmärkt för att sortera tvätten. Snygga, låga kycklingar som de kan stå på för att underlätta rengöring under. Använd så många korgar som du kan rymma, en vit 60 grader, en för färgade kläder, en för handdukar och lakan, en för ull och ömtåliga och så vidare. Det är tillåtet att rikta "gäster" till tvätten genom att skriva på korgarna vad är vad. Detta gör det lättare att be någon att lägga på en 60 graders tvätt.

Läs också:

De nya byggregler kan strida

Från den 1 juli 2015 kan du bygga upp till 50 kvadratmeter utan att söka eller varna granne. Flera planerings- och byggregler kommer att träda i kraft den dagen. Läs mer ...

Extra bra utrymme?

Om du har extra utrymme, kan du ställa in din symaskin och en låda för reparationssatser, sytråd och knappar. En längtan efter dammsugare, långdistans och hinkar är smart. Linnedukar, gardiner och arvetøy som barnen kommer att växa till, kan tillsättas i skåpen, om du har någon att skona.

Knagger på våtbarns väggar eller ett separat torkskåp kan också vara en prioritet.

Den största drömmen?

Många vill ha en "trash hunt" från badrummet till tvättstugan, och även 2-1 för vita och en för färgat. Detta sparar golvutrymme eftersom du inte behöver en tvättkorg på badrumsgolvet. Mindre rodnad blir.

Om du har tvättstuga intill badrummet, omklädningsrum eller sovrummet kan du be en hel vägg skåp - med skjutdörrar från både tvättstuga och angränsande rum. På så sätt kan du lägga de rena vikta kläderna direkt från tvättstugan i garderoben, utan att spendera tid på att bära tvätten här och där.

ADVERT

Mest populära