All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Smarta målningsverktyg du inte visste att du behövde!

En pensel eller två. En rulle vagn. Tränar du verkligen mer för att måla en vägg? Faktum är att med några extra saker för billiga pengar kan du göra jobbet bättre, snabbare och smartare.

Manfilt räddar golvet

En färgfilt skyddar golvet genom alla slags lacker. Arkivytan absorberar färgen. Ryggen är plastbelagd så att färgen inte tränger igenom och gör den stabil mot substratet. Filtret flyttas när lacken fortskrider och efter användning kan rullas upp och lagras till nästa gång. Filtet rullar i 10 meter. (professionellt profilnummer och nr. nr)

Skjut jobbet enkelt

En slätbräda med fastsättning för förlängningsaxel gör slipningen mindre trötta. Klipp 4-5 längder slippapper och fäst dem på facket. Slita sedan av som de blir slitna, och arbetet går snabbt och effektivt. (Veb. No)

Vinklad borste

En snedställd kronborste är utmärkt vid målning till remsor och väggar, liksom genom att måla fönster och sprickor till exempel. Använd masksidor istället för tejp och arbeta snabbare. Kom dock ihåg att torka bladet ibland så att färgen inte hamnar under bladet. (veb. nej och jordan nr)

Förlängningsaxel sparar ryggen

Använd förlängningsskulder istället för avföring när du målar var du inte är helt. Axeln kan ställas in från 1, 2 till 2 meter för enklare och snabbare målning av tak, väggar etc. (Veb. No)

Rör i vila

Varje gång du öppnar en låda må den flyttas. Rör längs vägen när du målar, så att pigmenten inte sjunker till botten och färgen separerar. Istället för att förstöra en skruvmejsel eller riskera smuts eller träflis i färgen med en vanlig sticka eller vad som helst du har till hands, borde du använda en omrörningsstav. Dessa finns med alla färghandlare och kostar nästan ingenting! (flygblad nr)

Använd öppningsöppnare!

Trodde du att öppnaren endast fanns för makrill i tomat och andra konserver? Fel! En lådaöppnare för lacklådor öppnar alla typer av färgpannor utan att förstöra kanterna.

Färgborstlagring

Har du bara två händer som står på en stege och hanterar pensel och två borstar och en färgrulle utan att falla? Oroa dig inte, en S-krok för att hänga färgskopa i är bra att ha. Häng sidopannahållaren i färglacken med plats för alla verktyg du behöver! Skulle du bara få en liten skada, kan borsthållaren användas för färgen istället för att ha den stora hinken. (flygblad nr)

Rengör rullrengöringen

Hur mycket färg tar en målrulle verkligen? Mycket mer än du tror! Du kommer att märka när du försöker rengöra den ren efter användning. Med en rullskrapa går jobbet mycket snabbare och du kan få rullen så ren att den kan användas om och om igen.(mall nr och alfort.)

Skydda vad du är rädd för

Masking plast används för att skydda allt du inte vill måla. En tuppvariant har plasten viks ihop till praktisk bredd och lös på ena sidan. Fäst tejp, rulla ut önskad längd och avklippa. Dra sedan ut plasten för att täcka den för att skyddas. Gipset är tunt och elektrostatiskt så att det klibbar föremålet. (veb.nr)

ADVERT

Mest populära