All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Smarta trädgårdsredskap

Spade och rake är ett måste när trädgården ska fixas för en ny sommarsäsong. Här är Garden Light-serien från Fiskars.
"Det som försvinner i snö kommer ut i tina" det kallas i ett gammalt ordspråk. För trädgårdsmästare är det mycket relevant. När snön försvinner från trädgårdsplåstret på våren kommer allt som vi inte nått eller inte hade tid att komma ut på hösten fram i dagens ljus.

Gamla löv och droppar från fruktträd ligger som ett minne om fjolårets häckar och påminner oss om att de flesta saker är förgängliga. Då finns det ingen väg tillbaka. Vik upp dina ärmar och kom igång.

Kompostering

Funktionella rakar och floder måste naturligtvis användas för att ta bort löv, kvistar och kvast från marken. Skärverktyg måste vara till hands. Oavsett om det är häcksaxare för trimning eller kraftfulla verktyg som kan hantera spridda grenar.

Det finns både manuella och elektriska varianter. Och när arbetet är klart ser du det med en stor massa skräp och snabbt. Det är då en kompostkvarn kan vara till nytta.

- Det är en paradox, säger produktchef Pål Nilsen i Stihl Norge AS. Vi samlar leder och skott, lägger den på hängaren och kör den till deponi. På vägen tillbaka köper vi några påsar med trädbark för markförbättring. Varför inte skaffa kompostkvarn, så du behöver inte få mer arbete och få en markförbättring hela dagen, säger Nilsen.

Ett faktum att fler och fler människor har blicken uppåt. Försäljningen av kompostkvarnar är mycket uppåtgående.

Nytt liv

När all gammal skräp tas bort börjar arbetet med årets trädgård. Blomstersängar och rabatter måste förberedas. För krokar, spader, skrapor och andra jordodlingsverktyg.

Läs också:

Test: Rengöring med en ångtvätt

Får du en renare hus du lösa smutsen med ånga? Och inte minst: Tvätter man sig snabbare? Vi har testat Kärchers nya ångrengöringsmedel SC1.

Kanske finns det ett behov av en kraftdriven landfreser. Naturligtvis måste gräsmattan också kunna se ut som ett inbjudande utomhusgolv. Det måste kalcineras, luftas, befrukas och skärs.

Gräsklippare finns i många utgåvor, och det som är mest eftertraktade idag är gräsklippare med så kallad "mulcher funkjon". Slipper slipsar så att den återgår till gräsmattan som jordförbättrare. Eller du kan välja en variation med samlarfunktionen. Mer om detta finns på annat håll i denna utgåva av Vi i Villa.

Autovanning

Så småningom faller sakerna på plats. Sängarna står breda av blommor. Gräsmattan är grön och inbjudande. Kartorna börjar visas på fruktträd. Allt är lämpligt för mysiga sommarkvällar. Men allt måste upprätthållas. Vattning och stängning måste göras.Det är inte alla tillväxtar som har samma förutsättningar.

Någon borde ha mycket vatten, andra mindre. Då kan ett vattningssystem vara saken. Det har funnits flera nya intressanta bevattningssystem i försäljningen. Både för begravning och de på marken, och kan justeras exakt som du vill. Med detta på plats är allt mer eller mindre automatiskt kontrollerat. Och så har det varit för långa, lata sommarkvällar i ett trevligt möte med familj och vänner.

Läs också:

Gör det själv: Dra nytta av utrymme i garaget

Det finns ingen anledning att bilen upptar hela utrymmet i garaget när det är ute ur bilen. Här är historien om hur vi mötte garaget, ...

Stiga Ryddesag

Leverantör:

Stiga AS, www. Stiga. nej tel. 23:14 00:40

Typbenämning

Fjärils röjsåg SB 52

Egenskaper:

Stark och effektiv röjsåg 51 cm motor 2, 9 hk och 43 cm arbetsbredd. Den har justerbara dubbla handtag med vibrationsdämpning, halvautomatisk trimmerhuvud och 24-tums sågklinga. Levereras med sele och skyddsglasögon.

Vikt: 8, 9 kg

Pris: £ 5600

Se också:

Gör det själv: Hur man lägger smågatestein

Lägga smågatestein är både lätt, fint - och kul! Men var försiktig med det grundläggande arbetet.

Gardena AquaContour

Leverantör:

Gardena AS, www. Gardena. nej, telefon: 64 83 40 50

Typbeteckning:

AquaContour automatic

Funktioner:

Världsnyheter inom automatisk trädgårdsodling. Omsluter upp till 380 m2. Kan programmeras med upp till 50 positionspunkter. Det betyder bara att vattna där du vill ha det. Inget behov av grävning av långa grävor, bara försörjningsslangen måste begravas. Montering och programmering gör dig själv.

Pris: kr 1300

Grass Servo long

Leverantör:

Fiskars AS, www. Fiskars. com, tel: 11:00 64 40

Typbeteckning

grässaxar servo långa

Egenskaper:

klippning av häckar och gräsmattor är tungt arbete som laddar armar, rygg och händer. Fiskars sax har förstklassig ergonomi och är väldigt lätta. Med den nya servomekanismen sågar sågen gräset snabbt och enkelt. Sakshuvudet med den långa axeln vrider 360o. Material: Formad i starka glasfiber och löv av rostfritt stål.

Pris: kr 329

Gardena Free Trim Gresskantsaks

Leverantör:

Gardena AS, www. Gardena. com, tel: 64 83 40 50

Typbenämning

Gardena fri trim gräs kant scissor

Egenskaper:

Sladdlös kant trimmer som lätt kan omvandlas till en röjsåg. Hittills har valet varit mellan en lättledsad trimmer eller en tyngre batterikraft. Men nu har Gardena utvecklat freeTrim, en batteridriven trimmer, som på grund av litiumjonsteknologi är upp till 40 procent lättare än liknande modeller.

Pris: kr 429-899

Viking Earthfreser VH 540

Leverantör:

Stihl AS, www. stihl. sv 33 42 05:05

Typbenämning

Viking jordfräs VH 540

Egenskaper: Bekvämt och lätt utgångs jordfräs med en arbetsbredd på mindre än 82 cm.Den perfekta partnern när gräsmattan ska renoveras eller köksgården behandlas. Motorn är 5, 5 hk och choppersatsen är 32 cm.

Vikt: 56 kg

Pris: 6675 £

Black & Decker Alligator

Vendor:

Black & Deckert, www. Black Decker. com, tel: 22 90 99 00

Typ beteckning Black & Decker Alligator

Egenskaper: Alligator är utformad för att skära eller beskära träd och grenar och uppdelning av. Alligator-funktionen och säkerheten gör den perfekt för alla som behöver ett kraftfullt verktyg i trädgården, men behöver inte det - en traditionell motorsåg. Max snittdiameter 100 mm. 550 w motor med en skärhastighet på 4, 5 m / s. Tvåhandsgrepp.

Vikt: 2, 8 kg

priser: 129 £

Gardena Universal spridare

Vendor:

Gardena AS, www. Gardena. com tel: 64 83 40 50

Typ beteckning:

Gardena Universal spridare

Egenskaper:

En universell spridare har många funktioner, från gödsling gräsmattan till salt och grit sand på vintern. Det kan också utrustas med en urvalsbox som bidrar till perfekt distribution.

Pris: kr 270

Viking kompostkvarn

Leverantör:

Stihl AS, www. stihl. com, tel: 33 42 05:05

Typbeteckning

Viking shredder GB 370

Egenskaper:

Gas Powered kompostkver lämplig för större trädgårdar. Maskinen har en lutad ljuddämpad tratt och är utrustad med Multicut-knivar för effektiv kompostering. GB 370 tar hand om kvistar och grenar upp till 35 millimeter i diameter.

Vikt: 44 kg

Pris: 9990 £

Gardena Beam Pistols Premium

Vendor:

Gardena AS, www. Gardena. com, tel: 64 83 40 50

Typbeteckning:

Gardena strålekanoner Premium

Egenskaper:

Gardena nya serie jet pistoler täcker ett brett spektrum. De är balanserade för hand och är lätta att arbeta med. Justeringsalternativen är bättre än någonsin.

Material: Komposit och metall

Pris: Från $ 130 - 200 www. Gardena. nej tel. 64 83 40 50

ADVERT

Mest populära