All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Smarta kopplingar

On På alla mässor finns det många utställare med kända och kära produkter och lösningar. Kanske inte så många innovationer, men först och främst nya varianter som följer upp trender och förbättrad teknik.

Men ibland hittar du fixa lösningar som kläckts av smarta sinnen, som man tänkt på på andra sätt. När vi besökte Bygg Reis du mässan på Lillestrøm förra hösten var det speciellt tre sådana lösningar som fick vår uppmärksamhet.

Se även vår guide för att fästa

Fastställande slutkornen

Turning i ändträ är problematisk, fibrerna bryts och tråden kommer i kläm mellan de hårda fibrerna och försämrar fästet.

Om du skruvar två strålar 90 grader från varandra, har du ett problem.

En smart lösning är denna ansträngning, kombinations fasta gängorna hos fästbulten och hantering av fästskruvar i en solfjädersform in i virket.

Med 8 skruvar är insatsen mycket bra och möjliggör också demontering av konstruktioner.

Bolt montering för ändträ Foto: Brynjulf ​​Blix

Bolt montering för ändträ Foto: Brynjulf ​​Blix

Bolt Mount för ändträ Foto: Brynjulf ​​Blix

Smart fixeringsmetod för balkar Foto: Brynjulf ​​Blix

Kontrollera också vår guide till skruvar

osynlig infästning av gallergolv

gallergolv är vanligtvis fäst med skruvar, vilka är synliga och i många fall oattraktivt. Speciellt när terrassen är gjord av fina material, vill du ha designen så ren som möjligt.

Det är möjligt att vända nedåt i sidorna av borden, men det är svårt och inte särskilt solidt.

A smarta kopplingar på taggar förvandlas till tabeller och styrhål för skruvar i en vinkel i marken mellan brädor undviker synliga fäster fullständigt.

Metoden är enkel att ställa in beslaget i ett styrblock och förvandla det till den första tabellen (redan ansluten till en annan variant) med en sledge hammer eller tung hammare. Placera sedan nästa bord tills det låses på plats med ett slående block däremellan.

passning insatt i slagkloss Foto: Brynjulf ​​Blix

beslag fastställas Foto: Brynjulf ​​Blix

passning skruvas Foto: Brynjulf ​​Blix

Bordfest med en välriktad blås Bild: Brynjulf ​​Blix

Det är också speciella tryckluftsverktyg för att fästa armaturen. Du kan titta på video av installationen på YouTube.

Jamming bygel tak och väggar

Lydbøyler av fjädrande stål är väl kända när att lägga ny kontroll och ljudisolerade mot golvet ovan. Men även om mycket av energin absorberas i fatet, är det fortfarande möjligt att använda andra material också.

Kombinationen av stål och gummi för en ännu bättre dämpning, särskilt i djupa frekvens som är den svåraste att bli av med de strukturer.

Stötdämpare: Foto: Per Ervland Visa mer Akustik + Sylomer har många variationer för både tak och väggar. Representativ Christian Berner Tech Trade har många andra lösningar för ljuddämpning av golv, tak och väggar.

Att hänga upp TV: n på väggen

Artikeln publicerades först i september 2009, senast ändrad i mars 2010.

ADVERT

Mest populära