All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Smart Curtain Solutions

Lyft på ett hus moor fönster, korta glidskenor på fönsterluckan och vanlig gardin över verandan. Tre olika lösningar skapar inte kaos, men en fin hel och bra funktion.

Smal skjutreglage med bilknapp

Gardinen skyddar utvändiga persienner för solen, och gardinsnittet är överflödigt. Om du inte behöver dra i gardinerna, men bara vill ha skal, kan två korta glidbanor fästas på varje sida av fönstret. Istället för en markerad glans hela vägen över fönstret har ägaren skuren två korta längder själv och fäst vid varje sida av fönstret. Dessa nyanser kan fästas antingen i taket eller på väggen. Gardinerna är fästa på skenan med en lås, lätt att lossa för att tvätta. Vid skenans ändar finns det ett fastsatt ändskydd som täcker profilen, håller glidarna på plats och skyddar tyget mot skarpa kanter av metallskenor när de skärs. I sömmen på baksidan av gardinen finns krokar fastsatta. De kastas på skjutreglagen, som sätts in på skenan igen. Den används 1, 5 gardinbredd och den speciella sömmen ger rika och vackra ämnen. Gardinerna är ännu mer fulla om de bärs. Se sömbeskrivningen här.

Smidesjärnstång över verandor

Här var det önskvärt att dra i gardinerna. För att få ett snyggt och holistiskt uttryck, användes det som textil- och nagelteknik som gardinerna i bilknappen. I stället för skjutreglage är krokarna på baksidan fästa i svarta metallringar, som gängas igen på smidesjärnstången. Stången är justerbar och vägghållarna gör att gardinen kommer längre in i rummet än med en skinnlösning. Smidesjärn finns någon annanstans i rummet, inklusive eldstaden. Dessutom är svart väl lämpat för gardinens färger. De smidda ändstyckena fortsätter mönstren i gipslistan. Ändstyckena skruvas in i stången och en gummitråd expanderar och säkerställer att de är täta.

Lyft in "husmordfönster"

Fönstret glider in i luftläget. Därför är hissen fäst vid fönsterluckan och rensas av fönsterbrädan när fönstret är öppet. När fönstret ska tvättas lyftes liftgardinen hela vägen uppåt. När hissen lyfts upp ligger gardinen i mjuka veck och en bottenflik ger en rak ände. På baksidan av gardinerna är det sydda vertikala bandet med ringar. Genom ringarna finns gängade strängar upptagna med kedjestativet på sidan. Kulkedjespänning rekommenderas om hissen används ofta och hänger utan sidoskal. Kulkedja ersätter alla trådar och används, ett sådant drag är korrekt och enkelt.

Kardborrteknik

Tyget är fastsatt på skenan med ett kardborreband. När textilen själv ska rengöras klämmer kardborrebandet och lyfttekniken släpps lätt genom att öppna spoleklämmorna. Gardinen kan tvättas med kardborreband, bälte och sladdar. Till den nedre pilen sys sin egen kanal som är öppen i ena änden.Då kan spelet tömmas innan det tvättas.

Alla textiltyper

Alla typer av textilier kan användas i en lyftridå. De kan bäras, och helst med lätta textilier till sovrummen. Hissen används ofta med sidoskal. Det finns sybeskrivningar i sybutiker, eller du kan få sydd färdig gardin från tyg du väljer.

Tips: Ett populärt alternativ att lyfta nu är persiennerna. De kan tillverkas av alla typer av textilier med minst 50% syntetfiber. Grunderna: Klippet och svetsen vid kanterna syr inte. Här kan du få en spikkedja eller vanlig rullbladsfjäder.

Textilval

Gardinerna ser bra ut i rummet, och för att få ett ordentligt uttryck höll de i färg nyanser som väggen. Samma textil, en glänsande storskalig taft i beige och gräddvit, användes på båda sidor av karnaut och veranda. Samma sömsteknik används även om suspensionen är annorlunda. En taftkvalitet blir snyggare när den har hängt upp några timmar och blir mer pompös om den tas med. I lyftridån användes naturfärgat linne. Det ger ett ljust och luftigt uttryck och lin avger mycket ljus.

ADVERT

Mest populära