All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Smart och praktisk kaffepump vann designpris i Danmark.

Det är formad som en cykelpump, får plats i en väska och kan göra espresso var och när du vill.

Den praktiska lilla grejen Handpresso Wild vann designpriset vid öppningen av höstens inredning i Herning, Danmark. Handpresso designades av Henrik Nielsen i Nielsen

Innovation, och tillverkas av Scandinavian CoffeeSystem.

Köksutrustning vi inte göra utan

- Ett lufttryck, lite kokande vatten och kaffe är de tre saker du behöver göra kaffe ögonblick hemma, på stranden, i bergen - kort sagt, överallt. Balansen mellan form och funktion är genialet och unikt för Handpresso Wild. Det betonar detaljerna med en robust yta och ett fint materialval. Även bullret från kaffebryggning ingår - och det är rätt espresso smak som heter i juryns grunder.

80 produkter var inställd till Form Land Design Awards, var de andra nominerade produkter termomugg Två GO från Stelton, Softbox från Mooment, knivserie Carat från Raadvad / Fiskars Brands Danmark och sopborste och sopskyffel från Trip Trap.

Juryen bestod av grafisk designer John Boye, kreativ chef Jørn Moesgård, samt den norska design- och möbelarkitekten Birgitte Appelong.

Visste du att kaffe förlänger livet?

Pressar för feinshmeckere

Handpresso är, som observant läsare nog har anslutit sig, inte utestående - det vill säga: Du behöver kokande vatten för att använda det, och därför utrustning för att koka vatten eller varmt vatten från termos. Men för den kräsna kaffedriken som inte vill ha en kaka eller ett presskafé på en resa, kan det vara saken att tillfredsställa smaklökar eller imponera på lyckan.

För att brygga kaffe, tryck på trycket upp till ca 16 bar, häll varmt vatten i behållaren, sätt en kaffepanna och tryck på en knapp. Det föreslagna försäljningspriset är mindre än tusen danska kronor.

Läs också: Vilken kaffetyp är du?

ADVERT

Mest populära