All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Smarta och funktionella mini stuga på 35 kvadratmeter

Den 35 kvadratmeter kuststuga i Kent, England har flera praktiska, rymdbesparande och funktionella lösningar. Kabinen tillhör en familj på fyra, och en invånare är formgivaren själv.

Nina Tolstrup arbetar som designer vid presidiet Studiomama. Hon ville ha en praktisk utväg vid havet för sin familj och sig själv.

Resultatet var en självhushåll stuga precis vid stranden. Hon ville ha en funktionell och kompakt plats, med bara de mest nödvändiga faciliteterna. Huset är 35 kvadratmeter och rymmer alla invånare tror att de behöver. Platsen och omgivningen var en viktig faktor för Tolstrup.

Stugan är ett bra exempel på att det enkla är oftast det bästa. Här är ingenting överflödigt och allt har en funktion.

Förstoringsglas effekter

- Även om kabinen är liten, det ger högt i tak rymliga och förstoringsglas effekt, förklarar designern Nina Tolstrup från Studio Mama till Bonytt. nr.

Många ljusa och stora ytor är också en förstorande effekt i stugan.

PÅ STRANDEN: Den lilla stugan ligger precis vid vattnet, för familjen av två barn. Foto: Foto: Ben Anders

GENOMGÅENDE: från baksidan av stugan kan du se rakt igenom till havet på andra sidan. Det finns en terrass på båda sidor av stugan. Foto: Foto: Ben Anders

Smart interiör

Se strålande sommar hus

Stugan är byggd på galvaniserade styltor för att skydda mot översvämningar. Utsidan är täckt med cederträ medan interiören är tillverkad av tall. Eftersom landskapet sluttar sig bort från stranden utformades interna och externa åtgärder för att skapa en jämn yta på insidan. Detta resulterade i tillräckligt med utrymme för ett loft som fungerar som en sovande alkov.

Från det avlånga fönstret ovanför huvudet finns en fantastisk utsikt över landskapet. Bakom köket finns barnens våningssängar och badrummet. I den motsatta änden av stugan är hela ytterväggen ett stort glasfönster som öppnar sig mot stranden och havet.

Delar av köket har rostfria element, medan toppar är tall och integrerade med väggarna. Köket fungerar också som rumdelare mellan vardagsrummet och huvuddelen.

- Skåpen skyddar sovande ugn och ger integritet åt dem som finns där, förklarar designern.

För att nå mezzaninen använder familjen en metallstege som dras upp efter behov.

Använda uteplatsen

TILLGÄNGLIGA MATERIAL: Inredningen av stugan består huvudsakligen av tall. Det ljusa, löpande träet har en förstoringseffekt. Foto: PHOTO: Ben Anders

PEISKOS: En öppen spis ger värme och stuga ost på kalla kvällar. Foto: Foto: Ben Anders

rumsdelare: Over Skåpen i köket fungerar som en rumsavdelare mellan levande och sovutrymmet. Foto: Foto: Ben Anders

panorama: Genom glasvägg i ena änden av kabinen kan vara stugägare njuta av en fantastisk panoramautsikt över havet.Foto: PHOTO: Ben Anders

Terrassen framför huset har olika funktioner. Beroende på vinden används rymden för att sola, leka och laga mat.

Nu kommer de fina minihytterna

Eftersom stugan är på inlägg, är det bra med utrymme nedanför. Detta område används för förvaring, verktyg, verktyg, strandleksaker och fiskeredskap.

Läs också:

Här hittar du den inspiration du behöver

PÅ POOL: Kabinen är byggd på högar för att undvika översvämning. Rummet under hytten använder familjen för förvaring. Foto: PHOTO: Ben Anders

Kontrollera grannens tomma utrymme online

Därför är din stuga otäck

Glasdörrarna ändrade stugan totalt

ADVERT

Mest populära