All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Små eller stora plattor?

Det finns många alternativ att ta när badrummet kommer att få en ny kostym. Här investerar vi mycket pengar och vi bör se till att de val vi gör är de rätta för oss. De flesta går till kakel på badrumsgolvet, och många väljer också att lägga kakel på väggarna. Men vilken färg ska du gå för? Ska du välja monokrom eller mönstrad? Landning eller stående? Och vad sägs om storleken - Ser det bäst ut med små eller stora plattor?

Funktion och estetik

Det val du gör, oavsett om det är stora eller små plattor, ska vara resultatet av övervägande mellan flera komponenter. Både funktion och estetik är viktiga när du borstar på badrummet. Därför måste du både tänka på atmosfären du vill skapa och ta hänsyn till de praktiska egenskaperna hos plattorna.

Populär med större format

Stora plattor kan göra att rummet ser större ut.

- Det är väldigt populärt med plattor i större format idag. Det finns inget nytt, men det verkar mer och mer. Det har tidigare varit mycket 30x30, men nu har fler 45x45 eller 60x60, säger Henrik Andersson på Golvabia.

Han tycker att större format passar bra i mindre badrum.

- Stora plattor har fördelen att rummet kan känna sig lite större, så var inte rädd för att lägga stora plattor i små badrum. Det känns också ofta renare eftersom du har mindre leder. De större lägenheterna gör det också mycket lätt att hålla rena, säger han.

Det är "varmt" med plattor i stort format - och de är också lätta att rengöra.

Skapa en Splash

Med små mosaikplattor kan du skapa en spatel i badrummet.

Många vill ha ett spa bad i badrummet - lite lyx i vardagen. Och då är det antingen eller - inte en medelklass.

- Om du vill ha en stavning väljer du vanligtvis antingen mycket stora plattor eller mycket små. Ofta är samma plattor också på golv och vägg. Det är ganska populärt nu, säger Andersson.

Enligt honom kan små glasplattor ge badrummet ett perfekt hotell.

- Många tycker att det är lite exklusivt, till exempel med små mosaikplattor. Då får du en liten känsla av hotell, säger han.

Du kan välja glasmosaik i många olika färger, så du kan anpassa badrummet.

ADVERT

Mest populära