All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Slarv och byggfelen för 13 miljarder

Hälften av skador som inträffar i norska byggnader på grund av oaktsamhet, felaktig utförande och bristande kontroll under posten, enligt en undersökning som genomfördes för Norge Skatteförbundet (NTF).

Läs: Hantverkare

13 miljarder dollar årligen

?? Materialet indikerar att den totala mängden av skada till följd av sådana bygg fel är vid ca 13 miljarder årligen, säger VD Arne M. Støbakk i NTF i ett uttalande.

Nästan en tredjedel av kostnaden går till bostäder byggda mellan 1965 och 1985, vilket kommer att bli en särskilt svag period i norska bygghistoria. Nya byggnader är dock ingen garanti för ett skadligt hus. Enligt undersökningen är mer än 10 procent av kostnaden relaterad till hus som noterats under de senaste två åren.

?? Vi behöver arrangemang som säkerställer extern kontroll över byggnader under inmatning och obligatoriska rapporter om att byggnader ska säljas, säger Støbakk.

Norwegian Evaluation Association vill införa ett standardiserat sätt att dokumentera tillståndet i både bostäder och kommersiella byggnader, och att detta bör vara obligatorisk när bostäder kommer att säljas.

  1. Små spik - stort problem?
  2. Hur kan du borsta upp trappan?
  3. Skruva hål i väggarna - kan de gömma sig?
  4. Hur rengör du efter renovering?
  5. Kan du lätta elektrikeren?
  6. Ljudisolering ett rum? Så här ställer du in resebyrån

ADVERT

Mest populära