All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Magrare med blå kök

Veckor med god julmat och juldrink sätter sitt märke. Vågar kämpar in i det nya året och måste anstränga sig lite mer än före jul, och vi är rättvist spel för alla med bra kost tricks. ifi. nej har ett förslag inspirerat av färgforskning. Dessa färger påverkar oss både fysiskt och mentalt, det finns få som tävlar, men i vilken utsträckning och på vilket sätt vi påverkas, sägs mycket. Mycket har dokumenterats genom forskning och därifrån får vi uppfattningen att blått måste vara den optimala köksfärgen för alla som kämpar med vikten.

Lägre aptit

Det finns också en färgad blå tapet som kan göra ljudet. Detta är en Fiberapet från Borges Spring News Colourline, som finns i butiker i mitten av februari.

Lene Bjerregaard, danska arkitekten och psykoterapeut, har arbetat med färg psykologisk rådgivning i många år och skrivit flera böcker nämner i boken "Den nya helhedsfarvelære" hur blå påverkar det autonoma nervsystemet (det omedvetna). Bland annat sänks aptiten, blodtrycket och hjärtfrekvensen och andningsnivån kallas. Hon förklarar att den forskning hon bygger på är klar på ren, klar fullfärg. Det är också möjligt att hur vi påverkar varierar från person till person.

Röst Henningsen, creative director på Färgglada, röster i den danska arkitekten när det gäller de fysiologiska effekterna av färgen blå.

- Ja, vi muterar lite av blått, havsgrönt och lavendel när det gäller mat. Och stimulerade mer med orange och röda toner för att äta mer, säger hon.

Blå och liten

Blå är favoritfärgen för många och den kan tillverkas i många nyanser, så varför inte? Av alla smala metoder med osäker effekt kan det vara bra som någon annan. I alla fall finns det aktivitet och ökat fokus på att äta mindre en stund. Ett annat knep vi vet från forskningen är att det lönar sig att använda små plattor. Då lockar ögat att tro att du äter mer än du gör. Tja, snälla!

ADVERT

Mest populära