All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Sov i en bur, en kista eller kanske i ett korthus

För många destination för semester viktigare än var de vill bo när man kommer fram, och hotellet ligger bara en plats där för att släppa ut dina väskor och vila lite mellan kul.

Men för alltid är hotellet viktigt när semestern ska väljas, och kan för vissa vara semesterupplevelsen själv. Det finns fortfarande nya designhotell, eleganta lyxhotell eller unika boutique destinationer, som alla säger sig vara en övernattning över det vanliga.

Och om du tillhör dem som tror att hotellet bör vara mer än bara en plats att blunda på, även om du kanske vill kolla in just dessa - som enligt de webbplatser Global Grasshopper och msn Travel gör bara boende av de mest minnesvärda med hela semestern.

Här är hotellbäddarna du aldrig glömmer

1. Loisaba Wilderness Lodge, Kenya

Att bo i öppen himmel kan aldrig vara så speciell som när du gör det under Afrikas varma himmel. På Loisaba Wilderness Lodge du somnar nämligen till ljudet av elefanter trampar, hyenor tjutande och gräshoppor som gör vacker musik. Sängarna är på hjul, vilket gör det möjligt för dig att välja att sova inomhus under taket eller rulla sängen ut på terrassen - för en helt öppen himmelupplevelse helt utomordentligt.

MITT AFRIKA: Här sover du under Afrikas exotiska himmel. Foto: FOTO: Hotell

2. Four Beams rum, Propeller Island City Lodge, Berlin, Tyskland

Garanterat ett av de trevligaste hotellen du någonsin har besökt. På Propeller Island City Lodge kan du sova i en krypt, ett slott eller ens i en lejonbur om du vill. Den tyska konstnären Lars Stroschen har gjort det att var och en av de 30 rummen på hotellet är helt unik och har olika teman. Till exempel i fyra balkar rummet kan du sova på fyra tjocka träskivor hängde i taket med rep.

3. Tarzan House, Ariau Amazon Towers, Brasilien

Om du har alltid gått omkring med en liten Tarzan eller Jane i magen, ja då du bör sträva efter en vistelse på Ariau Amazon Towers. Här sover du i trädtopparna högt ovanför den vilda Amazonfloden i det som hävdas vara det största trädet i världen. Det finns totalt 268 rum, inklusive Tarzan House-sviten, där du sover 22 meter över marken. Förutom sovrummen har hotellet också två pooler, tre restutants och fyra barer, om du kommer att vara hungrig och törstig.

4. 88: e våningen, Park Hyatt Hotel, Shanghai, Kina

NOT A4: På detta hotell i Berlin är sängarna inte som andra hotell. Foto: PHOTO: Hotellet

AS DRACULA: Det är inte alla som tycker att det är lika lätt att tillbringa natten i en bröstkorg. Foto: PHOTO: Hotell

JUNGELEN KING: På detta hotell sover du i trädtopparna. Foto: FOTO: Hotellet

Om du lider av en höfeber, kanske du vill tänka på en vistelse i några av de 88 sovrummen.våning på Park Hyatt Hotel. Sängarna i dessa rum är 390 meter över marken och alla möter de stora fönster från golv till tak med panoramautsikt över Huangpu-floden.

10 hotell med korrekt x-faktor

5. Ice Hotel, Quebec, Kanada

Sova aldrig samma plats två gånger. Varje år hugsas hela ishotellet från ett isblock från början, och även sängarna på detta hotell är gjorda av is. Väggarna i tjockleken gör det möjligt att hålla inomhus temperaturen sval -2 c till -5 c. Hotellet är öppet mellan januari och april.

6. Seven Hotel, Paris, Frankrike

Seven Hotel i Paris tas av en James Bond-film. Inuti alla de 28 rummen lyfts alla möbler, inklusive sängarna, så att de flyter i luften ovanför golvet. Det hela är mer en optisk illusion än ren science fiction, men du varnas: Dricker inte så mycket champagne som du riskerar att falla över sängkanten.

Över baksidan: Om du sover mer än vid Park Hyatt i Shanghai måste du flyga upp. Foto: FOTO: Hotell

ICE ICE BABY: Detta hotell är naturligtvis endast öppet under vintern. Foto: FOTO: Hotell

7. 727 Flygkropp Suite Hotel Costa Verde, Costa Rica

Denna byggnad har aldrig sett maken till

Det sägs att på ett flygplan är en av de svåraste ställen att sova på, men det förklarar inte det på webbplatsen Hotell Costa Verde. Här kan du bo i 727 Flygkropp Suite - ett hotell som är inbyggd i skrovet på en Boeing 727 från 1965. Flygplanet, som ser ut som om det har kraschat mitt i djungeln, vilar på trädtopparna i djungeln. Lyckligtvis är sanningen mindre dramatisk: Flyskrovet är monterat ovanpå en 15 meter hög kolonn.

8. Wigwam Motel, Route 66, USA

Många går med en dröm om zippa längs USA: s berömda Route 66. Och om det på sommaren, ja då ska du ange en övernattning på kitche Wigwam Motel. Varje wigwam har två sängar, och enligt msn upptagen det är långt ifrån ett lyxhotell, men det saknar Motell på lyx, tar det bra igen på charm.

9. Million Donkey Hotel, Prata Sannita, Italien

LITT 007: Vid Seven i Paris hade James Bond precis gled precis in. Foto: FOTO: Hotell

KLAR FÖR AVTAGNING: I Costa Rica kan du tillbringa natten i ett plan. Foto: FOTO: Hotellet

Tänk på ett hotellrum, och du är säker på att se ett ganska tråkigt rum med en säng i mitten. Detta är inte fallet på Million Donkey Hotel. Här är sängen i en bur på väggen. Så inget att säga om utsikten över det vackra italienska landskapet, men om det fanns en regndusch kunde det snart bli lite mindre mysigt.

Detta designhotell var en gång ett kloster

10. V8 Hotel Im Meilenwerk, Boblingen, Tyskland

V8 Hotel är hotellet för alla som älskar bilar, Topgear och allt fyrhjulingar att göra. Hotellet, som ligger bara 10 minuter från Stuttgart, är inrett med bara bilar. Sällsynta och unika fordon handlar om här, och även sängarna ligger i en riktig bil.

11. Sand Hotel, Dorset, Storbritannien

Om allt du vill ha på semestern är nära stranden - och oroa dig inte om bekvämligheter som dusch, dusch eller dusch, så kommer Sand Hotel i Dorset vara din plats. I Weymouth, Dorset, har du byggt världens första och enda sandhotell. Här kan du stanna för blygsamma £ 10 per natt - men varnas, förklarar Daily Mail-tidningen; Din säng kan ha kollapsat innan du vaknar på morgonen.

HÖG DET GÖR: Om du har en rädslahöjd kanske den här sängen inte är för dig. Foto: FOTO: Hotell

DEN LATESTA MOHICANER: På detta motell kan du sova i en riktig wigwam. Foto: PHOTO: Hotell

12. Qbic Hotel, Amsterdam, Nederländerna

Achtung! Berlins snyggaste hotell

Qbic Hotel är hotellet för dem som vill sova i en unik säng - men som inte vill spendera alla semesterpengar på den. I detta budgethotell kan du sova i en cubi, ett mini-rum med en extra stor Hästens-säng, LCD-TV och en mini-design med Philippe Starck-design.

13. Pod Hotel, Japan

Det finns så kallade Pod hotell i alla större städer i Japan. Här kan du sova i ett mini-rum som bara innehåller en mini-tv, radio, väckarklocka och en liten nattlampa. Konceptet var ursprungligen utvecklat för affärsmän som bara behövde ett billigt och enkelt ställe att bo över natten och har nu blivit ett populärt alternativ för backpackers och andra resenärer i landet. Badrum och duschar är gemensamma och delas bland alla bössorna.

14. FantaSuite Hotel, Minnesota, USA

WROOM: Det blir inte svalare än den här sängen. Foto: PHOTO: Hotellet

BEACH FERIE: Det finns inte många som kan skryta med att tillbringa natten i ett sandslott. Foto: PHOTO: Hotellet

Det är inte mycket mer amerikanskt än på Happy Days-rummet på FantaSuite Hotel. Här går du och lägger dig i mitten av en jätte smörgås och sover gott mellan tomatskivor, sallad, bacon och ost.

Stannade campingen en fin stuga?

Läs också:

Kontrollera detta drömrum

Är det Norges vackraste sovrum?

Smarta tips för välbefinnandet i sovrummet

FUTURISTIC: Cult and Modern i Amsterdam. Foto: FOTO: Hotell

MINI-BED: Hur kan du sova på ett hotell i Japan. Foto: FOTO: Hotell

Här är sängen på väggen

AMERIKANSDROM: På FantaSuite Hotel kan du sova i en jätte sandstrand. Foto: FOTO: Hotell

ADVERT

Mest populära