All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Moln bostadsagenten som pesten!

Himmelboende agenter som pesten!

  1. Billigare alternativ
  2. Konsumentrådet varnar för skräphem

För hårhöjningsbelopp kommer du att få information om bostadsuthyrning som du inte är garanterad att hyra. Till skillnad från på fastighetsmarknaden ligger det på den grå marknaden för lägenheter du som betalar möjlighet att hyra. Och till skillnad från marknaden för spridning av bostäder till salu är spridningen av hyrda bostäder inte reglerad enligt lag. Det vill säga vem som helst kan sälja dig sådan information.

I både Oslo, Bergen, Trondheim och förmodligen fler andra städer kommer varje vår och våra företag att visa dig möjligheten att sälja information om lediga bostäder till uthyrning. Och så fort höst- och vårmånad är över försvinner många av dem, säger kontorschefen på konsumentrådet i Oslo och Akershus, Tom Bolstad, till DinSide. Bolstad varnar för att använda sådana företag när andra alternativa vägar till hyresmarknaden är mycket billigare eller gratis.

Animal Phone

Det finns många sätt att tjäna pengar. Vissa företag som vi måste säga närmast använder folkets desperata strävan efter ett hyreshus i städerna för att göra några lätta kronor. Till exempel i Oslo hittar du ett företag som använder 820 nummer för att läsa hemannonser. Du betalar per minut över telefonräkningen. Och det finns inte små mängder du måste spendera. För 22 kronor per minut kan du läsa en lista över bostäder till hyra i Oslo. Ska du hyra ett hus "Vill du gå bort" med 12 kronor per minut. Försök att läsa upp några annonser högt och se hur långt du kommer att vara om några minuter.

Det är självklart att detta borde vara den sista utvägen. Även om du betalar i dyra domar, garanteras du inte någonting. För allt du vet, annonseras dessa bostäder också i vanliga annonser som du kan läsa i tidningen varje dag för en nivå.

Detta erbjudande kommer från ett företag som meddelar att de är "100% seriösa" och "godkända av Kredittilsynet". Men namnet på företaget syns inte i tidningsannonsen. En artikel i Aftenposten avslöjar dock att bolagets namn är Boligtelefonen AS och att en av dem är tidigare ungdomssekreterare för AUF, Bjørn Jarle Rødberg Larsen.

Dyrt medlemskap - Ingen garanti

Flera bostadsbyråer kräver en "medlemsavgift" av dig för att få tillgång till listor över lediga lägenheter. Men ska du betala detta? Ett av de företag vi har hittat, Bostadsbyggnaden, opererar på hyresmarknaden i västra Kapstaden. Här kan du läsa följande på bolagets hemsida:

"Vid inskrivning betalar en husägare en registreringsavgift på 850 kronor, en summa som inte återbetalas.När krediten är tillämplig NOK 85, -. Avgifter bortom denna debiteras inte fastighets ökar "

Det betyder att du måste betala hela 850 miljoner för att få läsa listor över bostäder till högst fyra månader och det kan vara kan vara värt pengarna om du. kämpar hårt och behöver bostäder snabbt Men vänta en minut. du kan inte garanteras någon annan än att få kurslitteratur även om du betalar så dyr sak den enda garantin för att det finns en så kallad nöjdhetsgaranti som säger:.

"är det i medlemskap period för att komma in i hem som uppfyller kraven i de bostäder ökar i registreringskort för bostadssökande kommer Bergen bostäder Office återbetala medlemsavgiften i sin helhet. "

Observera att du inte lovat att erbjudas hyra, bara att du är garanterad att Bergen bostadsförmedlingen för att få information om bostäder som motsvarar dina behov och kommunicera detta till dig. Räkna med att kraven för att arbeta med troligen samma som kraven andra desperata bostadssökande har även ... Fakti Företaget skriver att hyresvärdar är fria att välja hyresgästen. Om man inte får bostad inom medlemsperioden medlemskapet förlängs mot den nya medlemsavgiften .

Mer information säljare

Även i Oslo annonserar ett liknande företag i tidningen. På begäran informerar Property service hyra du mot en avgift på 750 miljoner kommer att få tillgång till information om bostäder företaget har i sina baser som matchar dina krav till bostäder. För 750 kronor kan du få information i 3 månader. Företaget kan dock inte garantera att du tilldelas lägenheter. Inte heller kan de ange hur många hem de har på grund av det varierande beloppet från vecka till vecka.

I Trondheim kan du köpa information för 920 kr från Trondheims bostadsbyrå. Då är du säker på att du får information tills du har fått ditt boende. Men garantin bör du ändå vara säker på att undersöka och se till att du får skriftligen innan ett sådant avtal.

Ledsen â? ?? Denna artikel är inte längre tillgänglig.

ADVERT

Mest populära