All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Skandia Bank är den första

Fallet uppdateras kontinuerligt.

Omedelbart efter det penningpolitiska mötet skickade Skandia pressmeddelande att de lägger ner räntan med lika Norges Bank, nämligen genom 0, 50 procent.

Nya räntevillkor för inlåningslån i Skandi Bank gäller från och med fredag ​​den 22 maj för nya och befintliga kunder.

Den bästa hypotekslånet på Skandiabank blir då 3,35 procent (inom 60 procent av bostadsvärdet).

Du får tid för hypotekslån!

Nordea sänker 0, 5

Nordea har beslutat att sänka bostadsräntan med upp till 0, 50 procentenheter.

- Vi har stora inteckning termer, och även denna gång vill vi vara snabba att följa utvecklingen på penningmarknaden och signaler från centralbanken, sade vice VD och chef för bankverksamheten i Norge Anne Stärk-Johansen.

Anne Stärk-Johansen i Nordea tillkännager räntesänkning idag. Foto: Nordea mer

Ny bästa nominella bolåneräntan från Nordea är nu tre, 15 procent, som för närvarande gör banken en ledare i bolåneräntorna. Räntebytet kommer att ske från och med den 8 maj för nya lån och från och med den 17 juni för inlåning och lån till befintliga personliga kunder.

Handelsbanken väntar

På Handelsbanken har de inte bestämt om de nu kommer att sänka hypotekslånen.

- Vi väntar lite på situationen. Vi har inte bestämt än. I morgon kommer vi förmodligen att kunna svara, säger VD för Handelsbanken, Dag Tjernsmo, till DinSide.

Sparebank 1 SR Bank kommer att justera räntorna.

- Vi kommer att titta på omfattning och storlek nu och vi kommer att bestämma inom en kort tid ", säger Forde Sandal, informationschef på Sparebank 1 SR bank.

Hypotekstakten kommer att falla mer

Räntesänkningen från Norges Bank betyder att vi kan ha rekordlåga bolåneräntor.

- Jag tror att vi kan komma ner på 2, 25 procent, kanske två, 0 procent, säger Steinar Juel, chefekonom på Nordea, till DinSide.

Penningmarknaden fungerar bättre än för några månader sedan, och skillnaden mellan styrräntan och penningmarknadsräntorna har fallit i Norge och i andra länder. Det innebär att bankerna inte kan göra så mycket en ökning av de hypotekslån som de erbjuder dig.

ADVERT

Mest populära