All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Sex sätt att billigare försäkring

1. Boka online

Boka online försäkring är enkelt, snabbt och säkert. Flera försäkringsbolag erbjuder också rabatter när du beställer online. Hur stor rabatten beror på företag till företag, men ofta kan man få en nettokort på upp till 10%.

2. Presspris

Att skapa försäkringsbolag mot varandra kan vara ett effektivt kostnadsbesparande, men många av oss anser försäkringsmarknaden som oförklarlig.

På finansportalen. nej, som är en tjänst från konsumentrådet, kan du enkelt och helt orelaterat jämföra erbjudanden från flera olika försäkringsbolag på marknaden.

Om du överväger att byta försäkringsbolag kan det vara värt att informera ditt nuvarande företag om detta innan du ändrar.

De tenderar att gå långt för att hålla dig som kund, så du kan klämma på priset.

Läs också:

Multirom

Med multirom i hemmet får du ett ljud- och videosystem som är både diskret och användarvänligt.

3. Allt på ett ställe

Ofta kan det vara värt att samla all din försäkring på ett ställe. Om du har flera huvudförsäkringar i samma företag, kommer du gärna att få fler rabatter och ett antal andra förmåner på "köp".

Observera vilka fördelar du får för en bättre översikt.

4. Installera larm

Om du har installerat brand- och hemlarm som är anslutna till ett larmcenter eller brandtjänst, blir premien på hem- eller hemförsäkring lägre. Flera försäkrings- och larmföretag täcker helt eller delvis din egen andel om inbrott begicks medan larmet är aktiverat. Du måste dock vara försiktig med att informera ditt försäkringsbolag om du har ett larm och notera att med andra ord kräver alla försäkringsbolag att bostadsalarmet är FG godkänt för rabatt.

5. Fler rabatter

Det finns också ett antal andra säkerhetsåtgärder som kan ge dig billigare försäkringar. Om du till exempel har ett överspänningsskydd i ditt säkringsskåp eller en spiskåpa som stänger av strömförsörjningen, riskerar du att du kan dra nytta av detta när du behöver beställa försäkringar.

Samma sak gäller om du har installerat ett extra säkerhetslås, elektrisk kontroll eller har två eller flera brandsläckare i ditt hus. Exakt vad ger rabatter och hur mycket, är helt annorlunda från företag till företag.

Läs också:

Följ solen när du målar huset

Det är mycket att tänka på när du målar ett hus, men visste du att du ska måla på kvällen? Du bör också ta hänsyn till om du är kvar eller ...

Se till att du får de rabatter du behöver i det företag du befinner dig i.

6. Gratis reseförsäkring

Ska du gå ut och resa ska du ha en reseförsäkring. Flera kreditkort erbjuder gratis rese- och avbeställningsförsäkring om du betalar mer än 50 procent av din resa med kreditkort.

Om du är medlem i försäkringskassan i Norge borde du alltid ta med ditt europeiska sjukförsäkringskort när du reser. Kortet är gratis och garanterar dig nödvändig hälsovård så länge du bor i ett annat EES-land eller i Schweiz.

ADVERT

Mest populära