All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Sex tips för kupp bostad

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Även om marknaden är så varm som före chans att göra ett bra köp stege den bättre förberedda du är

På en hetmarknad måste man förvänta sig snabba budrundor och priser som är högre än prisförslaget. Nu är marknaden annorlunda. Det ger dig bättre tid.

1. Fastighetsvärde & din plånbok

Ange alltid en övre gräns för hur mycket du vill stanna och hålla fast vid det. Tvinga inte till stadiga små bud om du inte har råd eller är osäker på om boendet är värt priset. Dessutom bör du titta på ny statistik som visar kvadratmeterpriser i området. Ägarskapet av bostäder meddelas i tidningarna med ett försäljningspris. Det är alltid lättare att bedöma värdet när du känner till priserna i området.

2. Se till att värderingen eller värderingen är inte gammal

Det finns ingen anledning att släppa visa men begärt pris är något i överskott. Ofta beror takten på prisutvecklingen. Peter Batta i Huseiernes Association har tidigare bekräftat att avgifterna under perioder av nedgång ofta för hög i förhållande till marknadspriset.

också DinSide har lärt sig att flera bedömningar och värderingar har varit för gammal - här kan du läsa hela fallet.

3. Har fastigheten blivit annonserad tidigare?

Först bör du avgöra om fastigheten annonseras ut till försäljning för första gången, eller om säljaren är i den andra eller tredje omgången reklam. Fråga alltid mäklaren eller ägaren hur många reklamrundor har varit på fastigheten.

Varför? Om hemmet har blivit meddelat flera gånger, kommer säljaren sannolikt att bli svettig. Först och främst kostar en annons i Aftenposten 15 000 dollar och uppåt. För det andra kan säljaren börja tvivla på att han säljs om han måste annonsera mycket. Detta kan i sin tur leda till lägre prisförväntningar.

4. Har säljaren redan köpt ett nytt hem?

Ta reda på varför hemmet kommer att säljas. Ska säljaren flytta in med sin nya partner eller har han själv köpt en ny lägenhet? Poängen är att ta reda på om säljaren har nya affärskostnader som han betalar på eller inte.

En säljare som har köpt nya, dyra bostäder är förmodligen inte intresserad av att betala två bostäder under många månader. Således kan han vara villig att kompromissa. Säljare som redan har köpt ett nytt hem är också livliga för att förlora pengar på dyra medelfinansiering.

Säljaren är ofta närvarande på displayen och du kan fråga honom varför fastigheten ska säljas.

5. Är det dags för skam?

Svaret är i stort sett ja. Många husägare har en orealistisk förväntan på vad deras hem är värd och kan dra nytta av ett väckarklocka. Faren är dock att säljaren kan vara så provocerad av det låga budet som han inte kommer att sälja åt dig ändå.Tröstet kan vara att det finns gott om bostäder att välja mellan.

Rådet är klart: Känn dig fri att byta på erbjudande. Eftersom marknaden är nu bör du åtminstone inte erbjuda bud som är över priser. Det finns naturligtvis undantag. Om du har hittat drömhuset och har lite att göra med kan du vara helt säker på att vinna om du bjuder på marknaden idag lite över priset.

6. Använd korta tidsfrister

Varje gång någon lämnar ett bud, börjar mäklaren ringa i telefon till andra intressenter i hemmet. Målet är självklart att driva priset upp i en efterföljande satsningsrunda.

Det finns därför ingen anledning att vara snäll.

Ställ alltid tidsgränsen så kort som möjligt. Som köpare har du fler bostäder att söka efter, och eftersom något bud är bindande kommer en lång budperiod att utesluta dig från att erbjuda andra bostäder. För husägaren som blir desperat är situationen helt annorlunda - han är pressad att ta ställning.

De bästa boendehytterna:

Vad är ditt hem värd?

Uppskatta 1-2-3

Lånekalkylator
Skåpkalkylator

De flesta säljare kommer sönder i knäna om inga bud har mottagits efter den senaste helgen. Ofta kommer de att vara under press för att betala ett nytt hem och de vet inte heller om 20 000-30. De 000 som de måste möta en ny reklam- och annonsrunda kommer att ge några högre bud.

ADVERT

Mest populära