All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Bra på utomhusloungen

Samtidigt ser vi att många människor spenderar mer pengar i utemöblerna än tidigare, säger butikschefen Annette Hoff Larsen i interiörbutiken i Tønsberg. Vi skulle vilja ha en plats där vi kan sitta och äta, en grupp höga bord och lämpliga stolar. Efter måltiden, koppla av i en avslappnad miljö, helst i kombination med goda solstolar.

- Stora modulära soffor, ofta i gitter och med kuddar, kommer i sin helhet. Någon med hundra procent vattentäta kuddar, teflonbelagda på insidan och med vanliga textilier på utsidan, säger Annette.

Enkelt underhåll

Lätt underhåll är ett måste för en hektisk dag, liksom oöverträffade möbler ska tåla vinterintervesteringar utomhus. Kunstrotting, eller polyrottning, är ett nästan underhållsfritt material. Fördelen är att många av dessa möbler, beroende på kvalitet, kan sticka ut hela året. Kunstrotting slås ofta samman med stammar av aluminium, vilket innebär att även en stor soffa blir lätt, lätt att gå vidare. Trädgårdsmöbler i konstgjord sten rengörs med plastrengöring.

Aluminium och plast

Trädgårdsmöbler i aluminium har fortfarande nya varianter. Sådana trädgårdsmöbler är både lätta, hållbara och låga underhåll. Håll aluminiumet rent med en speciell aluminiumrengöring som rengör, samtidigt som vårdgivaren förnyar glansen också. Plastmöblerna står för om det är prisvärda stapelstolar eller exklusiva designutgåvor. Lätt att gå vidare och hålla rent, men de flesta plastmöbler ska poleras för att hålla sig rena över tiden.

Trämöbler

Hårdträ är ett vanligt namn på olika tropiska skogar. Många av dessa träslag är mycket slitstarka och är därför särskilt lämpliga för användning, ytbehandlad med olja, färg eller färg.

När det gäller trädgårdsmöbler i tall är det viktigt att möblerna under produktionsprocessen oljas och målar minst två gånger. Produkterna har en bra hållbarhet, men som andra utemöbler i trä behöver de regelbundet underhåll.

5 tips

* Välj trädgårdsmöbler enligt naturliga förhållanden och dina egna behov.

* Välj möbler som kan vikas ihop eller som kan sticka ut hela året om du har lite förvaringsutrymme.

* Förstå vad möblerna kräver för underhåll innan

går att köpa.

* Som med allt annat, reflekterar priset ofta kvaliteten.

* Gul är årets färg, men välja neutrala färger på

kuddarna och fräscha upp med småfärgade plack i form av filtar

och små kuddar.

Konsumentinformation

www. interiör butik. nej

tel 33 33 06 40

www. plantage. com

tel. 66 92 62 00

www. Maxbo. com

www. tält. som

tel. 33 42 99 10/73 91 10 70

www.grontfokus. com

tel. 38 18 18 18

www. Ballerud. com

tel. 67 58 80 80

www. vaggas. com

tel. 69 15 30 50

Alla priser är vägledande.

ADVERT

Mest populära