All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Helt enkelt

Det här låter som reklam för dyra penslar, men det är verkligen ett bra råd för dem som gillar att "få det bra". Eftersom det rör sig om rullning och borste handlar det inte bara om att få färgen på dörrbladet, det handlar om hur mycket färg som absorberas, fördelningen på substratet och hur effektiv det är att arbeta. Priset är en bra indikator på om det är en bra eller dålig rulle. Som regel är det lämpligt att rensa bort billiga uppsättningar hängslen, rullar och vagnar - du hittar de värsta rullarna.

Även om ytan som ska målas inte är stor, måste det ske snabbt och effektivt för att göra resultatet jämnt utan ränder och spår av pensel och rulle. En något snyggt målad dörr drar ner det övergripande intrycket och gör att rummet ser onödigt ut.

Vad är en bra roll?

Valsen är vald för den yta som ska målas och den yta du vill ha. Till en enkel dörr passar den med en rulle medellång eller kort stapel i bredd 10 centimeter. Det finns en hög kvalitetsskillnad på färgrullar. En bra rulle har hög som absorberar mycket färg, som inte droppar, sprayar eller fäller fiber och lämnar ett jämnt och sammanhängande färglager.

Utan ränder och spår

De flesta målningar som används för dörrar idag är vattentäta och torra snabbt, så det måste fungera snabbt och effektivt. Det bästa är att applicera färgen på rullen och sedan radera den med en torktumlare eller borste. Det är viktigt att valsen tar sig bra med färg och sprider det jämnt och effektivt så att du inte behöver måla på flera rundor och rulla mycket "fram och tillbaka".

Efter att målningen har applicerats används en förare för att ta bort färgen. Använd en 100 mm bred stolpe.

Hur man gör det:

Rengör dörren noggrant. Ta det extra greppet runt handtaget för att ta bort allt fett.

1. Skruva av locket runt dörrhandtaget

2. Tvätta noggrant med ett fettlösande tvättmedel.

Skapa en god vidhäftning till ny färg genom att försiktigt skjuta dörrbladet med ett fint korn eller slippapper.

3. Skjut försiktigt över dörrbladet med slipplatta eller fint slippapper för att få en bra vidhäftning till ny färg och ta bort eventuella ojämnheter.

Undvik att spilla färg på handtag och låsväska. Använd den starka gula tejpen. Om handtaget kan stängas av är det att föredra.

4. Maskidörrlås och handtag för att förhindra färgutsläpp. Använd tejp och fäst det så att färgen inte kommer under.

Applicera färg med en luvrulle som sätter på sig bra med färg och börjar underifrån.

4. När du måler, måla färg på rullen och applicera en rullbredd med färg, max 1 & frac12; valsbredd. Applicera färgen underifrån till dörren.

Rensa färgen med en förare.Börja på toppen av dörren för att torka färgen snabbast.

5. Ta bort färgen omedelbart med föraren. Den är doppad i färg innan den börjar, men då ska den bara radera den som rullas. Börja på toppen och stryk ner. Se till att du inte stryker i föregående stroke eftersom du riskerar att "förstöra" färgfilmen som håller på med att torka. Arbeta med specifika områden. Håll borsten så att bysten är 90 grader till marken. Stryk inte för snabbt. Använd lugna och specifika rörelser så att du vet att föraren graver lite i färgen.

Nästa rullbredd borde säkert överlappa färgen som bara tagits bort, då kommer den att fixa den något och du får en fin övergång mellan bredden när du passerar föraren.

6. Fortsätt sedan med nästa rullbredd. Det är viktigt att du rullar ungefär en cm tillbaka till det område du bara strävar efter att återupplösa färgen lite. Det ger jämna övergångar mellan sträckorna när du stämplar den nya längden!

7. Om luckans ände har samma färg, måla den när fronten är torr.

Ett litet knep: Försök inte reparera färgen, låt den torka och släppa när den är torr.

ADVERT

Mest populära