All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Singel med blåsisolering

Builder Torben Bergum med Isomax Energy avd. Nord-Trøndelag är en av byggarna arbetar med slag isolering, en snabbväxande alternativ till traditionell isolering med plattor och rullar.

Han berättar om ett jobb som han gjorde var att rehabilitera en gammal bostad.

Taket var 47 m2, inklusive sluttande tak. Rett himmel bildades omkring 20 m2 och sluttande tak 27 m2. Det sluttande taket isolerades med 150 mm och det högsta taket med ca. 400 mm.

Taket på utsidan var belagt med diffusion öppen kartong och ångspärr på insidan.

Taket kan skapa problem. Foto: Daniel Skomsvold

- Vid isolering med platta / rulle i detta projekt skulle tillbringa minst två timmar för att få transporteras isolering upp till vinden. Fyra timmar skulle ha bidragit till att trycka isoleringen ner mellan kullarna i sluttande tak och det skulle ta ytterligare två timmar att lägga isolering på det platta taket, säger Bergum.

Läs också:

massiv ek golv - sublima som dragstrip

i den nya byggnaden hus på Nordstrand i Oslo får golvet att spela första fiolen i det inre. Här finns inga filtar, bara stora öppna golvytor som inbjuder dig att behaga ...

singel med slag isolering

Ett problem i detta projekt var att loft hatch var så liten att det hade varit problem med att få upp isoleringen innan arbetet kunde påbörjas.

- Men vi hade inga sådana problem när vi använde blåsisolering. Det tog 1, 5 timmar från vi anlände tills vi lämnade med fläkten. Nu finns det ett helt isoleringsskydd på vinden - utan leder. Alla "krullar och krokar" är fyllda med isolering, fortsätter Bergum och betonar att det var trevligt och rent, liksom de lämnade.

Här är den trånga arbets för byggare Torben Bergum, men med lösull från Knauf helt enkelt dra slangen upp genom luckan - och komma igång. Foto: Daniel Skomsvold

Det finns inget större rengöringsjobb när du använder blåsisolering.

Bergum lägger äntligen upp en liten beräkning för att visa varför han också valt att gå fullblåst för användning av blåserisolering.

Han jämför tid och kostnad på jobbet, antingen med plåtisolering eller blåsisolering.

Läs också:

Djur misstag när renovering av gamla hus

Den dyraste misstagen folk gör när renovera, och vet inte hur gammal huset är byggt. Felaktig isolering kan till exempel leda till ...

Han baserar sin kalkyl på det redan nämnda huset:

ADVERT

Mest populära