All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Lätt tapetsering med fiberförlust

Du vilda säkert bli förvånad över hur stor skillnaden egentligen är mellan en vit målad vägg och en vägg tapetserade med vit tapet! Ett ökande antal nordmän upptäcker emellertid hur olika och fler vardagsrum ser ut med tapeten på en eller flera väggar. Försäljningen av tapeter växer därför.

De flesta tapetrullar som säljs i Norge idag är av en fiberförlust, och vinyl väggbeklädnader, papper tapet och väv gjord nu med fiber uppbackning. Fördelen är att alla fibertapeter delar fastigheten om den enklaste möjliga installationen. Det betyder första limet på väggen, och sedan upp med tapeten, utan att behöva förvärmas. Och eftersom installationen nu är ett spel är allt klart för förnyelse med tapeten!

Så här ställer du in ett fiberband:

1. Se till att väggen är klar och fast. Riva bort lös gammal tapeter, glittra över hål, gamla överlappningar och ojämnheter.

2. Lägg tapeterullen på ett bord och skära en höjd som är höjd från golv till tak, plus 5 cm i topp och 5 i botten. Kom ihåg att ta hand om mönster matchning och att vissa bakgrundsbilder ska hamna. I vissa mönster kan skäret minskas genom att växla mellan två eller tre tapeterulle.

Börja i hörnet

3. Börja i ett hörn. Mät bredden på tapeten och rita en vertikal linje på ett avstånd från hörnet motsvarande förlust bredd minus 2 cm, så att förlusten är något på den intilliggande väggen. Om du väljer att starta vid ett fönster eller en dörr ritas linjen motsvarande från ramen.

Vid tapetsering endast en vägg mäts vinkelrätt från hörnet av tejpen Tet bredd minus några millimeter.

Rulla ut limet

4. Applicera lim på väggen där den första höjden ska ställas in och kant till kant med linjen. Använd rulle på förlängningsskal och borste där det är svårt att nå. Börja ner golvet

Första höjden

5. Ställ upp först höjd så att det bara täcker blyertsmarkering och jämna ut med förlust borste eller Smooth från centrum mot kanterna, eftersom luftbubblorna är borta. Börja fästa tapetet på toppen, och se till att du lämnar det några centimeter ovanför listan. Tryck väl in i hörnet. Ta lite tid att få den första höjden monterad vertikalt - några skenor verkar bättre och bättre för varje höjd du ställer upp.

Finskärning med kniv och gnista

6. Tryck på tapeten med ett stålhölje uppåt och mot undersidan av takremsan. Skär bort överskottet med en skarp tapetkniv medan du håller vredet i lutande vinkel. Upprepa golvlistan.

kant-till-kant

7. Ställ in nästa höjdkant till kant - utan överlappning.

Torka bort lim öl

8. Torka eventuellt lim av ytor och lister omedelbart med fuktig svamp eller luddfri trasa. Byt ofta vatten.(Kom ihåg att enskilda tapeter kan ha en känslig yta som inte får tvättas. Kontrollera detta för inköp.)

Särskilt för fönster och dörrar:

1. Applicera lim hela vägen runt om med en pensel.

2. När du når dörrar och fönster, sätts en hel bandhöjd upp, varefter den skärs i bredd så att tapetet överlappar konstverket med 6-7 cm. Ställ sedan in nästa fulla bredd tills.

3. Gör en diagonal skär ut till hörnet av dörren och windows listor, och tryck stålkroppen mot konstverket när du skär ut det överflödiga tapetet.

Inre hörn:

1. Applicera lim hela vägen till hörnet. Om du har kommit hela vägen och mött kanten på den första höjden som placerades ovanför hörnet från den intilliggande väggen, ska kanten också appliceras på lim.

2. Montera den sista längden hela vägen till hörnet så att den överlappar den smala tapetremsan från den intilliggande väggen. Rör om och rengör noggrant.

Utanför hörn:

1. För att tapeter runt ett yttre hörn, skär bredden så att tapetet är några inches över hörnet. Applicera lim och sätt tapeter runt hörnet. Om nödvändigt, återfuktar tapetet med en svamp för att göra det mjukare och mer flexibelt. Tryck väl så att hörnet blir skarpt.

2. Vik en vertikal sträckare på andra sidan och installera nästa höjd med överlappning, men det kommer att stoppa några millimeter på väggen.

Strömuttag och strömbrytare:

1. Byt ström till strömuttag och strömbrytare och stäng sedan av luckan. Montera tapetet över kontakten och skär eller skär ett tvärsnitt över det.

2. Ta bort de fyra flikarna med överdriven tapet tätt upp till kontaktpunkten. Då kan omslaget installeras igen och strömmen slås på.

ADVERT

Mest populära