All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Easy tips för en snygg tid

RYDDIG: Låga byråar, förvaringsbänkar är praktiska vid ingången. Foto: Espen Grønli

SKOSKAP. Dessa skåp innehåller skor. Toppplattan är trevligt att avge saker eller lampor eller vaser. Foto: Frode Larsen

10 enkla tips för en bättre badrum

10 enkla tips att en finare rätter

Norges bästa interiörer

så smart kan garderob vara

Trött på att snubbla över skor och andra röran inom utgångsdörren?

Det finns inte mycket att göra förrän du blir renad i den värsta roten.

Oavsett om du planerar renovering eller bara små förändringar, är det ok att få lite expertråd på vägen.

Diskutera ditt motbjudande projekt och få användbara tips från personer som kan göra det i verktygstypen.

Inredningsarkitekt MNIL Bernt A. Pedersen

 • Dra nytta av utrymme: Till exempel tar en skjuta ett litet utrymme. Smala hyllor mellan dörrarna eller en hyllan över dörren är praktiska.
 • Titta på: Många människor saknar något att sitta på, en hopfällbar stol är en bra investering.
 • Viktiga tips: Nycklarna ska vara tillgängliga vid utgångsdörren. Investera i en stor nyckelring eller tablett med krokar och du hittar dem lätt att låsa dig.
 • Värmekablar: Om du planerar renovering är värmekablar en användbar rådgivning. Skor och stövlar torkar snabbare. Dessutom strömmar inte våta fläckar och spill i bostaden.
 • Golv: Av praktiska skäl fungerar ett kakelgolv bättre än trägolv.

Inredningsarkitekt MNIL Linda Lien

 • Första intryck: Om du har en tid när det blir lätt rörigt, är det lämpligt att undvika stora spegelytor. Det är inte bara du som är speglad, men också röra.
 • Belysning: Har både funktion och omgivande belysning. Väntar på gäster, du kommer nog inte att översvämma korridoren, men ge gästerna ett varmt välkomnande.
 • Organisation: Vad som händer i skåpet är lika viktigt som skåpen själva. Det finns lagringssystem som passar alla behov: korgar hattar och vantar, skorister, garderob stavar, krokar, etc.
 • Använd anpassade lösningar för att göra maximal användning av utrymmet. En bänk med förvaringsutrymme slår två flugor i en smak, som en plats när skorna är på och lagringsutrymme.

Inredningsarkitekt MNIL Kathinka Dalseg

 • Garderob i höjd: Placera två garderober över varandra för att frigöra garderobsutrymme. Som regel har en familj många jackor, men bara några långa lager och rockar. Se till att du har tillräckligt med knagger.
 • Förstoring: Eftersom ingångar är små är det effektivt att dekorera med speglar som ett rymdförbättrande element. Det kräver dock att du har en bra tid.
 • Belysning: Om du har spegelrelaterad belysning är det viktigt att placera belysningsarmaturen nära spegeln så att ljuset inte blandas bortom rummet.
 • En ruta för varje: Välj en förvaringslåda för varje familjemedlem.Smart att hoppa rep, tennisbollar och andra saker. Krokar, skåp eller skoplaskor för alla cykelhjälmar kan integreras med skohyllor.

Läs också:

Praktiskt på några rutor

Ta skor på skor

SPEILFLATE. Om du har en snygg tid är det trevligt med stora spegelytor. Då verkar tiden också större. Foto: Frode Larsen

10 tips för ett bättre bad

KLÄDERSTOLAR. Här har kläder, skodon gott om plats. Spegeln ger utrymme och vikstolen tar upp lite utrymme. Inredning av inredningsarkitekten MNIL Bernt A. Pedersen. Foto: Nils Petter Dale

I ORDEN. Varje sak har sin fasta plats. Praktisk på kort tid. Foto: Ikea

ADVERT

Mest populära