All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Enkla recept för festfin terrass

från en dag till nästa vi gick från smutsigt och fult uteplats, mysiga gemytlighet på terrassen.

Vägen från misskött och försummade terrass, till festen klar uteplats rengöras och behandlas Platting, kuddar, textilier och en matta som tål nattliv, är kortare än många tror. Och med några dagar kvar till årets viktigaste dag på uteplatsen är det snabba sättet att föredra.

Här är det enkla receptet:

Nitor Stone Treatment rensar och slutar stenmaterial.

Terrassen är täckt med natursten och har inte rengjorts ordentligt under långa perioder. Vi testar ett nytt botemedel som både rengör och slutar stenmaterial. Mediet är baserat på kiselgelteknologi och appliceras i två operationer.

Först svaga plåten genom att spruta den med vatten. Med tryck i slangen tvättas smuts och damm bort i samma slang. Med en applikationsplatta, en färgplatta för terrassen, monterad på förlängningsaxeln, applicerar vi Nitor Stone Treatment ospädd över hela ytan. Vi använder vanliga rullar.

Omedelbar effekt

Medlet löses upp solidifierat och torkat smuts och fett och kommer att fungera i 15 minuter efter applicering. Effekten är emellertid omedelbart synlig - den ursprungliga klara vätskan har en stadig brunaktig färg på stenplattan!

Mediet som vi använder för att rengöra terrassen lossnar i smuts och smuts från flera år tillbaka. När det har gått en kvart i taget kan ytan borstar och agenten sköljs bort.

Vår plätering var väldigt smutsig och vi väljer därför att mekaniskt bearbeta det med en kost för att lossa och ta bort alla svårigheter. Vi gör detta medan vi skyller bort mediet. Här kan du använda en högtryckstvätt på låg effekt om du vill, men vi väljer att använda en borste som är monterad på en trädgårdsslang, och att både kostnader och sjunker samtidigt. Arbetet är enkelt och kräver liten ansträngning, eftersom smutsen nu är löst. Tack vare justerbara förlängningsaxlar kan vi arbeta utan över rygg och axlar - oavsett om det appliceras eller borstar.

Seals porer

När hela ytan rengörs och alla spår av rengöringsmedel och smuts spolas bort, låter vi terrassen för att torka. Solen skiner, och efter några timmar är det dags för nästa omgång.

Samma ämne appliceras igen. Den här gången bör den dock inte tvättas bort, men dra in i materialet och herden. Behandlingen stärker ytan och stänger porerna i både stenen och injektionen. Detta förhindrar framtida smuts och förorening att fastna och terrassen blir lätt att rengöra de närmaste åren. Mediet kan användas både på sten och betong, till exempel på terrasser, trappor, trappor, stenar och i trädgården.

Samma medium som vi använde för att rengöra plattan med appliceras en andra gång när uteplatsen är torr igen. Spola inte bort den här gången, men dra in och skydda ekgolvet från montering.

Enkel tvätt av trädgårdsmöbler

Trädgårdsmöblerna som har varit ute på vintern behöver tvättas. Vi sköljer med vatten, tvättar med blandat tvättmedel och en mikrofiberduk, skölj sedan noggrant.

När vi först börjar trädgårdsslangen sköljer vi bort damm och lossar smuts från trädgårdsmöblerna. Vår parkbänk med integrerade bord och bänkar har varit ute hela vintern och det finns ett stort behov av bra städning.

Medan uteplatsen torkar, blandar vi rent tvätt med ljummet vatten enligt receptet för underhållstvätt på förpackningen och tvätta alla ytor med en mikrofiberduk. Skölj sedan möblerna väl med mycket rent vatten.

Dagen efter har den skyddande beläggningen på terrassen härdat och dras in, och naturstenen har en djup glans, där de vackra färgerna på stenen återkommer. Vi rullar ut en flip-flop avsedd för utomhusbruk. Mattan är tuftad och tillverkad av polypropen. Ryggen är gjord av perforerad latex, vilket innebär att det dränerar vatten och inte glider på substratet.

Vi är möblerade med vår nyvasket bordsskiva och många olika kuddar i sommarfärger. Häng bara ut för att festa och bjuda gästerna!

Skal med flaggor och sommartextilier, då är du redo för firandet!

ADVERT

Mest populära