All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Enkla åtgärder kommer att stoppa kriminella gäng

För att säkerställa hus

När du reser bort

Låt ljus och radio på, ofta i kombination med timer. Lämna inte hemmet mörkt och med gardinerna drabbade.

Låt inte blommorna bleknar i fönstret undvika soptunna är helt tom och låt inte mail stapla upp.

Få gräset hit när du är borta, och någon att snöa på vintern. Samarbeta med grannar och se till att du är hemma när du är borta.

Vidarekoppla hemtelefonen.

Stäng och lås det tomma garaget.

Flera åtgärder mot inbrott

inte lagra dina verktyg / verktyg / stegar lättillgängliga.

Ställ in sensorstyrt utomhusljus som slår på / av vid flyttning.

Ytterdörrar ska ha två lås. Minst en av dem ska vara FG-godkänd.

Ort FG-godkända lås på exponerade fönster och säkra glasremsor med enkelriktade skruvar.

Dörrramar och gångjärn bör förstärkas med parentes.

exponerade källarfönster bör säkerställas med inre nätet, så länge fönstret inte undgå brand.

Observera, fotografer och registrera vad du äger. Det är svårt att komma ihåg allt du äger. Om du har haft inbrott är det väldigt bra att ha foto eller video av tillgångarna. Håll värdesaker i kassan.

Installera en FG-godkänd brandman.

Installera FG-godkänt alarmrelaterat larmcenter. Efter montering märker du tydligt på dörrar och fönster att huset är fäst med larm. Glöm inte att det fysiska skyddet är den grundläggande säkringen. När larmet går, är skadorna alla.

(Källa: Polis)

Antalet bostadsbrott ökar igen. Försäkringsbolagen rapporterade 25 107 inbrott eller stölder i hem och stugor under årets första nio månader. Det är en ökning med 7 procent jämfört med samma period föregående år, enligt FNO-statistiken.

- Det är från dessa siffror på grund av rädsla att trenden vi såg under 2011 var bara en kortsiktig nedgång, avslutar informationsdirektör Leif Osland i FNO.

De ersättare från företag med anknytning till inbrott och stöld var 390 miljoner under de första nio månaderna. Det är en ökning med 6 procent jämfört med samma period föregående år.

Pro Skill och målmedveten

- De östeuropeiska ligor finns för- och mer ambitiösa än vad vi har varit vana vid i Norge, men du har ett hem med en fast säkerhets intryck de reser vidare, förklarar säkerhets expert Johnny Brenna som har lång erfarenhet försvar och polis.

Idag har den tidigare polisbyrån ett eget konsultföretag med fokus på personlig säkerhet. Han tror att du åtminstone ska ha ett solidt lås och hemlarm.

- Men några inbrottstjuvar har sagt att de inte bryr sig om larm?

- Ett standardpaket som bara fungerar på första våningen är inte optimalt. Kanske bör du ha blixtlampor med rörelsesensorer.De gillar inte att arbeta med åskådare. Dessutom är det viktigt att det inte är för tätt plantat runt huset.

Brenna betonar värdet av att ha ytterligare säkerhetsåtgärder som kompletterar varandra. Det handlar bland annat om att involvera grannarna. Därför rekommenderar han närliggande nätverk. Nej, vilket är ett slags mod mot organiserad brottslighet.

- Ett tecken med närliggande nätverk ger en kraftfull signal till miljön som någon kommer med. Det är en förebyggande effekt mot brottslingar som kommer att ha ännu en osäkerhetsfaktor att relatera till. De gillar det dåligt, förklarar han.

Stora utmaningar

Leif Osland på FNO säger att utländsk bandaktivitet i Norge är i vågor. Den höga norska välståndsnivån är frestande för människor från Östeuropa. Utmaningarna i samband med sådan organiserad brottslighet är stora.

- Tjuvarna reser i stor utsträckning och spenderar tid att skrubbas innan de slår. Många tjuvarna är effektiva och snabba både att bryta in och lämna hemmen. Det är stulit mer värdefulla saker än tidigare. Det finns all anledning att vara i tjänst och säkra fastigheten, betonar han.

Police tydligt att de flesta tjuvar letar efter enkla jobb och ändra sig om säkringen är bra, ta avskräcka tjuvar och se till att de måste tillbringa en lång tid och väsnas, ljud rådet om polis egna webbplatser.

"Små försiktighetsåtgärder kan bidra till att förhindra stöld eller brottsliga handlingar. Tänk som en tjuv. Vinnande Criminals förbereder ofta innan de slår till. De går även flera omgångar i närheten av notera vilken hand verkar överges. Att motsätta sig detta Därför kan intrycket betala av. "

Naive Norwegians

Experterna rekommenderar också att du spenderar lite pengar på att installera försäkringsskyddade lås på alla ytterdörrar och exponerade fönster. Om källdörren, bakdörren eller uteplatsdörren är mindre säkra än huvuddörren upptäcker tyven den snabbt.

År 2010 kunde polisinspektören Kjell Johan Abrahamsen berätta för polisens gränslösa projekt att klicka. nej att utländska inbrottstjuv nästan skakade på den norska naiviteten.

- De berättar om öppna dörrar och fönster och trädgårdar som de kan gå igenom utan problem. De berättar för oss att tills du får folk att förstå att de måste låsa dörrarna och säkra fönster och altandörrar är det fortfarande lätt att komma in i hemmen. Det betyder att vi måste bli mycket mer medvetna om vad som händer och förstår att den europeiska inbrottssituationen har kommit till oss.

Läs också:

Här är Norges dyraste bostadsområde

Här är den norska inspiration guide till hus och stuga

I do not care inbrottslarm din

Om du vill installera ett säkerhetslås

lättare att sälja hus till $ 42.000.000 än ett hus för $ 80.000

ADVERT

Mest populära