All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Enkla steg till mysig stuga

PLANNING: Det här var vad familjen hade som utgångspunkt.

- På den tiden vi byggde var vi nöjda med en stuga utan el och vatten, med lite utrymme och utmattad runt hörnet. Idag har vi fortfarande inte el eller vatten. Men utflykten ersätts nu med en modern bio-toalett utan lukt och obehag. Dessutom har stugan blivit 15 kvadratmeter större. Annars har den behållit den primitiva och enkla charmen, men bara varit mjukare och bättre bebodd ", säger Birgit Kaas Dahlgren.

Del

Ett enda koncept

Det är nu 30 år sedan Jan och Birgit satt upp det lilla vardagsrummet, inte långt från Rena.

- Vi hade valt en fiskestuga, ett solarium från Våler, som snart kunde komma in - och vi kunde bli stugaägare på allvar. Det var litet och väldigt enkelt, cirka 56 kvadratmeter, minns Birgit.

Soloklubben bestod av en rektangulär rörkropp klädd med ett snickeripanel exteriör och furupanel-interiör. Planlösningen var lika enkel som resten av konceptet. Ett stort vardagsrum med matplats, öppet kök och tre små sovrum.

Framgångsrik översyn

Anmärkningar: kabinen är belägen inuti en typisk Østerdal terräng, med oändliga skogar, kärr och hedar. En vanlig stuga på 56 kvadratmeter, som med tiden utvecklats för att bli rik, personlig och charmig. Foto: Foto: Frode Larsen

- Så länge vi var yngre med små barn, kunde vi fina ligga i våningssängar, diska i plastbehållare och matlagning på propan apparaten. Det fanns mindre lyx och mer praktiska lösningar. Men när barnen hade blivit stora bestämde vi oss för att kabinen behövde en ansiktslyftning, förklarar Birgit.

BLUE BUTTONBLOW: Köket är litet, blått och romantiskt, med små detaljer som hänvisar till bergshut traditionen. Allt som kan stå framåt ligger på hyllor under taket eller hänger på krokar. Kaminen är i hörnet för att utnyttja utrymmet. Gasflaskan placeras i väggen med en dörr från utsidan så att den lätt kan bytas ut. Foto: PHOTO: Frode Larsen

Alla rum var målade , förutom vardagsrummet. Där höll väggarna den obehandlade ugnsplattan, som genom åren hade en mörk, fin patina.

Taket målades i en ljus, ljusgrön färg och alla fönster i engelska röda. De andra rummen, där panelen hade gradvis blivit mycket ledsen, målades respektive i rosa, gult och blå himmel, och alla våningssängar ersattes med breda sängar med säng gardin och trevliga tyger.

Ett av sovrummen blev till badrum. Det fanns utrymme för en liten duschkabin med en 12 watt pump och propanvärmare. Dessutom satsades det i en gasspis till köket, vilket gjorde det möjligt att göra mer och bättre mat.

Färger

Living och matplats:

Tak Lätt mineral grön (4010-G10Y)

Gjuten GRÖN, en djupare nyans än taket (6010 G10Y) <999 > bin runt fönstren:

English red stolar i matsalen kroken:

först ett lager Butinox blod lön, sedan slipas med sandpapper och målade med ett lager av utspädd bränd umbra (finns i en hobby verksamhet). Kök:

Väggar och skåp:

Butinox blåklocka Bad och tiden:

Walls:

Butinox gustavianska blå bin runt badrumsfönster:

English red sovrummet:

Wall:

Old Rosa med en mörkare röd glasyr över Bekväm vuxen ålder

Men förändringarna inte stanna där. Några år senare utökades familjen med samboar och barnbarn.

LITE, MEN BRA: Från vardagsrummet mot köket och utgångsdörren. Lösningen i hytten är kompakt och välutrustad. Vardagsrummet är uppdelat mot köket med en halvvägg som möjliggör kommunikation mellan rummen. Foto: Foto: Frode Larsen

- Det blev för trångt och eländig när vi var här uppe tillsammans på en gång. Vi var tvungna att öka området på ett enkelt sätt. Detta gjordes genom att byggnaden utvidgades med 15 kvadratmeter bakåt.

Delikat: Ett barns rum har omvandlats till tvättstuga med en efterlängtad dusch, organisk toalett och en trevlig ren plats. Underdelarna är gjorda av möbler och målade. Foto: Foto: Frode Larsen

Det gav utrymme för en uppgradering av badrummet, så de fick en biologisk toalett och ett litet utrymme för förvaring.

- Idag, dekorerad vi en mer bekväm och vuxna mjuk, bekväma möbler, filtar och kuddar. Sängarna har blivit bredare, köket är bättre utrustat, den mysiga och mysiga matsalen mer välkomnande och lunatic. Men annars, filosofin samma - det kommer alltid att vara en stuga som är lätt att ta sig till och lika lätt att lämna. Och inte minst en plats att förlänga för hela familjen, säger Birgit.

Happy slits

Skramstadseter Sletta är nu platsen Jan och Birgit gå till när de ska slappna av och där det är så tyst att de kan höra nålarna falla.

- En stuga kommer givetvis att ändra personlighet enligt dina behov och behov. Det som var viktigt för trettio år sedan har ersatts med helt olika prioriteringar idag, menar de.

ÄNNU GROUND: Spisekroken är inredd med en solid lång tabeller och rödmålade Østerdal stolar täckt med röd kontrolleras kuddar. Stolarna har Birgit målat sig. Foto: Foto: Frode Larsen

För Birgit minns tydligt välbefinnande runt pionjär liv inne i tranbär skogen. Speciellt den allra första natten i separat stuga med riktiga sängar, en eldstad som fungerade och en gasbrännare som var på plats.

stasis: Föräldra sovrummet bestod på sin tid våningssängar ¿en smal topp och en bredare botten. Med förlängningen fick detta rum några extra meter att fortsätta. Detta gav plats för en storslagen dubbelsäng, liksom en liten garderob bakom en gardin. Gardinerna sys i en liten bomullstyg. Foto: Foto: Frode Larsen

- Det fanns en hel del svårigheter under tiden, men de flesta lycka. Vi sov gott den natten, alla fyra, säger hon.

Fakta om stugan:

Plats:

Skramstadseter Sletta av Rena i Østerdalen, 700 m Ägare:

Birgit Kaas Dahlgren och Jan Dahlgren År:

1981 Cabintype

Solør Living Brutto område:

71 m² fack

vardagsrum, matplats och öppet kök.tre sovrum och tvättstuga. Construction Material

ramsystem med timmer Brigade Tak:

stålplåt Color exteriör:

Tyrilin tar fläcken med Røros röda lister och dörrar Öppen spis:

Solør vardagsrum interna foder:

Perle Personal Golv:

oljad furu Faciliteter:

solceller, gas, vatten post och ekologisk toalett Se också:

Denna stuga kommer aldrig att behöva färgas

smarta lösningar på Båthus hytter

kabinen var nytt för 50 000

eyecatcher: mellan korridoren mellan sovrummet och den nya delen med badrum är målad i samma färg som lister i vardagsrummet. Med några gamla föremål som inredning har den lilla förbindelsen blivit blick. Foto: Foto: Frode Larsen

I enkelhet: Platsen har behållit den primitiva och enkla charm, säger Birgit. Vatten behöver fortfarande samlas och solpanelen ger kabinen kraft för pumpar och läslampor. Foto: Foto: Frode Larsen

Renoverad från Shack till stuga idyll

ADVERT

Mest populära