All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Enkel och effektiv omvandling

Lägenhet Eva fick ny stil när hon ersatte en sliten furu golv med parkett och vinyl. Dessutom ersattes den massiva "äventyrskaminen" med en modern vedeldad spis. Det gav bättre uppvärmning och mer utrymme i vardagsrummet.

Lägg grunden!

Med ett fint golv spelar det ingen roll tills hela interiören ser bra ut. I denna lägenhet var det flera gånger lagt nya golv, men på det enklaste sättet. Först en fast filt ovanpå den gamla såg en tallgolv ovanpå den igen. Furugulvet var definitivt moget för ersättning. Nu var det dags att välja något som var solidt och bestående.

Glidande övergång

Ägarna önskade parkett hela. Och det har blivit - nästan. För att skydda parketten mot sand och smuts är vinylplattor närmast ytterdörren. De stora plattorna (45x45 cm) har blivit en snygg blickfångare i entrén. En sluttande, rundad övergång mellan vinyl och trägolv skapa en fin dekoration punkter, istället för den vanliga, ganska svårt övergång mellan två material.

I resten av lägenheten finns en borstad ekparkett i 11 cm breda spikar. Det är 8, 5 mm tjockt, så det står för en bullriga. Parketten behandlas med mattfärg, en ytbehandling som håller i 20 år. Det ser helt naturligt, nästan obehandlad ut och vi kommer inte, som användningen av glänsande lack, se skillnaden i tidszoner under en tid.

Ny uppvärmning

Lägenheten har uppvärmts samtidigt. De panelerade ugnarna har ersatts med golvvärme, och den stora tegelstenen har ersatts med en modern vedeldad spis.

Med värme i golvet kommer det alltid att känna sig bekvämt och bekvämt och du kan bli galen hela året. Självreglerande kablar läggs under trägolvet. De flesta leverantörer av trägolv är mycket skeptiska till värmekablarna, men det här är en ny typ. Med traditionella värmekablar ökar träets temperatur stegvis så fort det läggs till / läggs till det. Med de självreglerande kablarna händer detta inte. Här styrs värmen hos två termostater.

Den stora, tegel öppen spis var hård i det lilla rummet och tegel eldstäder mest gav det gosa bara varm och tog också en hel del utrymme. Moderna vedeldade spisar ger exceptionellt bra värme och är mycket ekonomiska i bruk. Med mycket glas i dörrarna får vi både flammans värme och glädje. Dessutom "vann" Eva om två kvadratmeter vardagsrum med denna lösning.

ADVERT

Mest populära