All egendom: trädgård, kök, inredning >> Husdjur

Silver - oönskade djur

Typ: Kari Gjertrud Dølgaard

De ofarliga och skuggiga djur är fortfarande inte den mest trevlig boskap tänkbara. Kroppsformen är plattad, långsträckt och avsmalnande, den är täckt av små, glänsande skal och på baksidan har djuret tre långa halvor. De matar på alla typer av stärkelse och sötande ämnen som brödsmulor, mjöl, grits eller gobeläng. De äter också döda insekter och till och med smälta även papper.

Indikation om fukt

Silver behöver fukt för att överleva, därför kan det vara bra att kontrollera om fukt orsakas av andra än lite saker spillt vatten på badrumsgolvet. Om du har även silver i köket kan det vara en indikation på att diskmaskinen läcker ut eller att dräneringen under diskbänken inte är tätt.

Komma bort dem

Det bästa sättet att bekämpa dessa klibbiga gäster är att torka ut i rummet de befinner sig i. Det kan förses med vent eller genom upphettning. Om du har värmekablar i badrummet kan dessa framgångsrikt hjälpa dig att bli av med de dåliga killarna. Det kan också finnas en liten fläkt placerad på golvet också. Silverinsekter är helt ofarliga djur, därför rekommenderas att man inte använder kemikalier som andra husdjur eller barn kan komma i kontakt med dem. När fukt har försvunnit ska den dammsugas, för att tvätten ger fukt igen. Det är viktigt att bränna eller frysa dammsugern väskan efteråt, eftersom silver repor bara trivs i damm och smuts.

ADVERT

Mest populära