All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Silver är en signal av fukt i bostaden

Silver är en insekt på cirka en centimeter som ibland förekommer i badrum eller källare. Vanligtvis ser du dem på badrumsgolvet när du sätter på ljuset på morgonen.

Många tycker att det är grovt och irriterande med inomhus inomhus, trots att de är helt ofarligt för vårt folk. De är grumliga av naturen och gör vad de kan för att fly undan om de plötsligt känner att de går över öppna ytor.

- Silver ärr kan berätta för oss mer än vi tänker på dagligen. Eftersom de lever och växer i fuktiga miljöer kan deras närvaro signalera att du har ett större eller mindre fuktproblem. Genom att kartlägga där silverbarriären kan de hjälpa dig att upptäcka fukt och mögelskador i huset, säger Johan Mattsson, forskningschef i Mycoteam.

Silver i köksbänk: Vid fuktskador i köksbänkar är det vanligt att hitta silverkasser i angränsande områden, inklusive på golvet. Foto: Johan Mattsson, Mycoteam

Gillar fukt

Silken trivs i fuktiga miljöer som källare, badrum och toaletter.

- Individer kan vara en tillfällighet, men du får regelbundna besök från dessa insekter kan det vara ett tecken på att du har ett klimatproblem, säger Mattsson.

Fukt och mögel kan leda till skador på byggnaden och dåligt inomhusklimat.

- Du kan kartlägga eventuella skador på fukt och mögel genom att notera var och när du ser silverkronor, och om de har olika storlekar. Om storleken varierar mycket är det ett dåligt tecken.

Silverskrot bor på cellulosamaterial, såsom byggpapper, men även andra organiska material, såsom stärkelseprodukter.

Läs också:

Varning för badrumsfläktar

Experter varnar mot badrumsfläktar. Mekaniska fläktar i badrummet få fukten snabbt efter en dusch, men de stänger naturlig ventilation vila ...

Ta bort problemet

- Har du någonsin silverfiskar i olika storlekar, råder vi dig att få personal att undersöka dig en fuktskada. Det behöver inte vara en stor eller dyr sak att åtgärda sådan skada, säger Mattson.

Det är varken effektivt eller lämpligt att använda gift för att bli av med silversprickor.

- Fighting silver bullets ska inte hända med toxiner. Det görs effektivt med en dammsugare i kombination med att minska fukt i området, säger Johan Mattsson, avdelningschef i Mycoteam.

ADVERT

Mest populära