All egendom: trädgård, kök, inredning >> Frågor Och Svar

Kiselbehandling till gammal terrass?

Det kommer att vara möjligt att behandla terrassen med kisel, även om det är en gammal uteplats områden i fråga .

- Du måste först rena träbord, sedan slipa bort splittrade trä och sedan tvätta lätt igen för att ta bort slipdamm och öppna porer, säger Egil Ekrehagen på Sioo: X, som är en av leverantörerna av kiselbehandling till den norska marknaden.

Använd sedan behandlingen enligt leverantörens rekommendation. Du bör då vara ganska säker på att det finns några dagar kvar för sömn, eftersom behandlingen beror på att den inte utsätts för regn direkt efter appliceringen. Detsamma gäller också för traditionell behandling med en läkare.

Rate liv

Den kiselhaltiga vätska penetrerar träet och bilda kiselkristaller stabiliserar och förstenad trädet. Foto: Sioo: X

- Du bör dock överväga byggnadens skick innan du börjar. Det bör vara minst10-15 års livslängd kvar i läktaren så att sönderfallet inte borde ha gått för långt, att det ska löna sig att använda denna typ av behandling, säger Ekrehagen.

En bedömning av konstruktionen innebär att den måste vara stabil och ha tillräcklig bärkapacitet. Borden ska inte vara för tunna så att de inte laddas. Tänk också att slipning gör dem till och med lite tunnare. Fundera på hur djupa sprickor i tabellerna är, och om tabellerna har blivit alltför deformerade (som blir vridna eller böjda) genom vätning åtgärder så att de kan slipas. Eventuella ruttna skadade delar ska bytas ut.

Med Sioo-behandling kan träet snabbt få en mjuk, silvergrå färg. Ytan blir hård och slät och är bekväm att bära och gå barfota på. Foto: Sioo: X

ADVERT

Mest populära