All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Skärper hantverkare kontroll

En ny lag gör det lättare att straffa hantverkare som missbrukar systemet med Championship och master märke.

?? Den nya ändringen kommer att vara positivt både för konsumenter och de allvarliga hantverkare, säger handels- och industri Sylvia Brustad sade i ett uttalande.

Läs också: Lättare att klaga på hantverkaren.

Idag ingår cirka 17 000 hantverkare i mer än 60 olika ämnen i detta system. Hantverksmästare system är en entreprenörsutbildning som lägger grunden för en rad småföretag över hela landet, och kommer också att fungera som en kvalitetsstämpel för hantverkare. Har en hantverkare godkänd kurs, han får möjlighet att ringa en mästare och använda mästersmärket för att marknadsföra sina tjänster.

Om du ser denna logotyp borde du förvänta dig kvalitet, men många använder det utan tillåtelse. Nu måste detta stoppas. Foto: Mästarens brev. nej Visa mer

?? Under en lång tid har vi sett att detta system missbrukas av hantverkare som inte är berättigade till titeln. Vi vill att denna fusk ska komma till liv, säger Brustad.

Är hantverket verkligen mästaren? Du kan enkelt kontrollera det i Masterregistret.

Att få ge avgift

Regeringen föreslår nu att hantverksmästare kommittén ges möjlighet att införa ett brott laddning genom missbruk av Championship och master märke. Avgiften kommer att vara omkring $ 5000 för ett enda fall och ökat med upprepade överträdelser.

?? Det här är ett mycket effektivare sätt att straffa cheaters i jämförelse med dagens polisrapport och eventuellt straff, säger Brustad.

Hon visar att dessa fall så sällan har prioriterats av polisen: ?? Införandet av en överträdelseavgift ger oss ett mer lämpligt och kontantinstrument.

Huvudbrevet kommer att kontaktas dagligen för eventuellt missbruk av systemet. Av dessa förfrågningar finns det cirka 50 saker som måste följas upp varje år. Styrelsen förväntar sig en ökning över tiden.

Målet är att de lagstiftningsändringar som Stortinget antar inför jul, så att de nya reglerna kan införas från det nya året.

ADVERT

Mest populära