All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Test av duschmunstycken

Det kan vara svårt att orientera sig i alla uppgifter när du väljer en ny duschmunstycke. Vad är viktigast - design, ergonomi, pris, vattenförbrukning eller funktionalitet?

Ett tips kan vara att kontrollera vattenförbrukningen. Nästan alla standardmunstycken på marknaden släpper igenom upp till 20 liter per minut. Den mest sparsamma är ca 10 liter per minut.

Vårt test visade att alla de testade duschmunstycken är stor - det finns marginaler som avgör betygen. Tre duschkablar har låg vattenförbrukning, vilket är positivt i testet. Testet visar också att priset inte nödvändigtvis är avgörande.

Hur vi testade

Vi har testat fem valda duschkablar. De har testats för design, ergonomi, vattenförbrukning, duschupplevelse och pris. Alla duschkablar kan monteras på en standardslang, så du behöver inte byta hela duschfodret. Vi har inte testat hållbarhets eller skikt specifika mätningar av vattenanvändningen, men givna tillverkarens mätningar vid ett vattentryck på 3 bar - Variflex mäts vid 4 bar. Vi har testat duschupplevelsen för alla inställningar som duschhuvudet erbjuder.

klassificering

1. Nedslående

2. Tillfredsställande

3. Bra

4. Mycket bra

5. Superb

Se också:

För att ta bort mossa på taket

Många anser att det växer bra med mossa på taket. Ta bort mossen effektivt och på det mjuka sättet.

Låg vattenförbrukning i snygg design - Natura från Oras - 653 kr

Vattenförbrukningen: 8 liter / minut om du använder miljö knappen. Om du inte använder den är förbrukningen dubbelt så hög, 16 liter / minut.

Material: Chrome.

Betyg: Stor och enkel design som passar de flesta badmiljöer. Den vattenbesparande funktionen är bra, du märker nästan inte att du halverar vattenförbrukningen.

Knappen själv är också enkel att använda vid duscha.

Duschen huvudet är testvinnare när det finns både stora, lätt att använda och bekväm att greppa, också testa lägsta vattenförbrukningen (när miljö knappen används) och ett pris som är i mitten av skalan.

Kontakt: 74 85 41 10

www. Oras. com

Se också:

läcka från duschslang

I skarven mellan duschhandtaget och slang det kommer förr eller senare dropp vatten när du använder duschen.

klass : 5

Smart vatten sparfunktion - 9000E 3S FM Mattson - 1024 AU

Vattenförbrukningen 9 l / min - har EcoFlow

Material: Chromium <999 > Betyg:

Enkel och funktionell design. Detta är testets minsta duschmunstycke, men det gör du inte duschupplevelse, är det lätt att använda som handdusch. Det sitter också bra på stativet och det är lätt att växla mellan de olika strålningsinställningarna. Duschhuvudets ECOFLOW är ett plus, eftersom vattenförbrukningen, oavsett vattentryck, inte överstiger 9 l / min.Totalt sett en mycket bra dusch huvud som får karaktär 4. OBS! Priset är inklusive slang, stav, duschhuvud och tvålkopp.

Kontakt: 22 09 19 00

www. fmmattsson. com

Grad 4

Colorful duschupplevelse - Rain Ikon Grohe - 999 £

Vattenförbrukningen:

9, 5 l / min när miljö knappen används. Det ger en vattenbesparing på 40% från 15, 8 l / min. Material:

Både krom och plast - mer olika färger. Betyg: Modern och annan design. Du märker inte att du sparar vattnet när du använder eko-knappen. Knappen är lite svår att trycka ner. Duschhuvudet är stort och bra, men tyvärr lite "ohandlat" som en handdusch. Designen ger badrummet ett nytt utseende och blir tillsammans med den vattenbesparande effekten den näst bästa provkvaliteten.

Läs också:

TIPS: Bli av med mögel och svamp i badrummet.

Har det varit form eller svamp i lederna i badrummet? Här är tipsen om hur du tar bort det.

Kontakt:

22 07 20 70 www. Grohe. com

Grade 4

Lovely dusch med vatten - Kudos Grande 3S från Damixa - 390 £

Vattenförbrukningen:

11 7 l / min. Fem olika inställningar av strålen. Material:

krom och plast Standard:

Pretty och elegant munstycke som är en av testets största. De fem duschinställningarna ger 11,7 l / min oavsett hur mycket du öppnar kranen. Två av strålarna mjuka mot huden och munstycket ger testets bästa duschupplevelse. Vi ger emellertid bara testets näst högsta betyg, eftersom vattenförbrukningen är hög jämfört med de andra duschmunstyckena i testet. Men bra är det. Kontakt:

22 35 27 60 www. Nedre. com

Grade 4

Modern exklusiv - MMIX S6 Mora - 970 £

Vattenförbrukningen:

12 l / min. Ingen vattenbesparande knapp. Material:

Chrome. Betyg:

Den mest eleganta designen av testet, vilket ger badrummet ett vackert och modernt uttryck. Fungerar inte lika bra som handdusch på grund av det plana handtaget som ger ett lite obehagligt grepp. Men att sitta på duschstången ger det en bra badupplevelse. Även om dusch huvudet har en besparing funktion är vattenförbrukningen fortfarande på den lägre delen av den konventionella duschhuvud vattenförbrukning tenderar att vara mellan 10 och 20 l / min. Kontakt:

22 09 19 00 www. fmmattsson. nej

Betyg: 3

ADVERT

Mest populära