All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Dusch - en ren upplevelse

- Vi duschar mycket mer än tidigare. Trots att membran och tätningsmedel har förbättrats avsevärt under åren, måste badrumsgolvet fortfarande stå emot tung stress. Den säkraste är därför alltid en duschkabin, även om många designskäl vill ha en talsmästare, säger butikschef Anne Sofie R. Valskar i VVS-bolaget Olaf B. Terjesen på Nøtterøy.

En dusch med fint utseende är i många fall också en bra dusch. Håller form och material av hög kvalitet, det är vanligtvis en bra utgångspunkt för funktions- och duschupplevelsen.

Säker val

En duschkabin har fyra väggar och ett duschbricka som samlar vatten. Detta gör duschkabinett det säkraste valet när det gäller vattentätning. Vattnet stannar inne i skåpet. Duschkabiner finns i många olika storlekar och mönster och kan vara en elegant allt-i-ett-lösning med mixer, duschhuvuden och hyllor integrerade. Valfri utrustning kan vara trägolv, avföring och silikonmattor.

STEAMDUSJ: Box Steam från Marco. Ånggenerator, belysning, stor inbyggd takdusch och 6 massagedysor i ryggstödet. Pris ca NOK 46. 300. OBS! Anslutning av ångkokare ska utföras av en specialist.

Mini-spa

En ångdusch är en duschkabin där du kan duscha medan du njuter av en avkopplande atmosfär med ångan, bara den duftande essensen du vill ha. En lyx minispa med plats för en eller två personer. Ett alternativ till en bastu som bara kräver en kort uppvärmningstid. Det finns många modeller på marknaden. - Välj en seriös leverantör och kontrollera att det är möjligt att få reservdelar. Ju mer elektronik, ju fler saker som kan gå fel, betonar Anne Sofie.

Duschar

Fördelen med duschväggar är att utrymmet kan användas mer flexibelt än att ha en duschkabin. Därför gör ibland designen av rummet duschväggar eller duschdörrar den bästa lösningen. En kompromisslösning kan vara att installera ett duschbricka för att spara golvet. Duschkit levereras i många storlekar och former och kan även byggas. Duschkabinjen är vanligtvis beställd.

Läs även:

Kontrollera att pipan är brandbeständig

Ta en pipeline kontroll på ditt hus - nu under uppvärmningssäsongen - för att du inte svimnar för kråkor eller bränder med hög risk.

VÄLJ VÄLJ: Showerama 7-5 basic från Porsgrund. Härdat säkerhetsglas i klart, rökfärgat eller konsistent. Pris NOK 18 700

Glaslösa lösningar

- När det gäller duschhörn, väggar och skrapor är möjligheterna otaliga. Särskilda lösningar med snedställda glidande tak, två- och tredelade skjutdörrar, skjutdörrar och vackra inloppslösningar i glas. En roman är ett glas med spegelverkan, förutom glasmålning, frostat glas och glas med mönster i olika färger och motiv. Du kan också skapa ditt eget designuttryck med hjälp av en speciell film som säljs i badrumsbutikerna.

"De flesta kunder vill ha de mest möjliga glas- och minsta profilerna, men väljer ofta en väggprofil", säger Anne Sofie. Vissa duschkabiner tillverkas för att underlätta underhållet.

- Kontrollera i badrumshandeln, rådgivar Anne Sofie.

sparar utrymme

duschvägg har ofta dörrar som kan svängas i båda riktningarna, så att de kan fällas in när duschen inte används. En gångjärnslängd som kan vikas i väggen när den inte används är en fantastisk lösning på ett litet badrum. Men det är viktigt att tänka på om golv och väggar har rätt. Rörmokaren rekommenderar minst en kakelugn i duschen. Detta och flera andra faktorer hjälper dig att bestämma vilken duschlösning du ska välja.

Dusch Tips:

* Tänk hela planeringsprocessen - rummets utformning, konstruktion och avlopp

* Kontrollera golvet hösten och ta exakta mätningar

* Valda duschdörrar som vika inåt, måste golvet vara så rak som möjligt

* Välj duschkabin, kontrollera att locket på hyllan kan tas bort för att underlätta rengöringen.

* Välj en ansedd leverantör eller varumärke. Du kommer sannolikt att få behovet av reservdelar av garantiperioden

* Tänk på att gummit måste bytas ut efter några år

* Glöm inte att bygga tekniska regler måste följas. Använd därför proffs

* Tid är pengar. Plumber tar längre tid att montera något när han först måste läsa bruksanvisningen för en okänd produkt

Se också:

Värme i duschen med avloppsvattnet

En ny installation kommer att värma upp duschvattnet med gråvatten.

SKYDIVER: BellaVita Nova skjutdörr för nisch. Tydligt härdat glas. Duscholux. Pris från 17.500 kr.

UTESTÄLLNING: Samling X frittstående framvägg. Tydligt härdat glas. Duscholux. Pris från 7 850 kr.

DUSJKAR: Magic Life monterat på inbyggd duschkabin. Tydligt hedrad glas. Duscholux. Pris från 29 000 kr. Duschpaket är tillgängliga.

duschhörna: Hafa Igloo Round Flower dusjhørne i 6mm härdat glas, där dörrarna kan svängas inåt för att spara utrymme när duschen inte används. Pris NOK 7 995.

ADVERT

Mest populära