All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Duschskåp eller duschkabin?

FÖRDELAR MED dusch:

KONTROLLER På vattnet: En duschkabin har botten och väggar. Det innebär att vattnet troligen kommer att förbli inom detta avgränsade område och tränger inte in i leder, kakel och övergångar. Normalt finns det ett rör från duschkabinettet som kastas i det befintliga avloppet. På så sätt får du en extra säkring vid eldstiden, vilket är en typisk skada och läckage i badrummet.

Lönsam för försäljning: Ska du sälja? I så fall kan det vara positivt för värderings- eller bostadsförsäkringsrapporten att du har en duschkabin. Många skattebetalare anser att duschkabiner är en säkrare lösning än duschduk eftersom risken för fuktskador är mindre vid användning av ett skåp.

Håll flödena: När du inte dricker direkt på brickorna i badrummet, blir de ganska långa. Du undviker kalkbeläggning och missfärgade leder.

utbytbara Det är mycket lättare och billigare att ersätta en utsliten eller föråldrade dusch än att rehabilitera en duschkabin eller i värsta fall, hela badrummet.

DISCUSSION CLEANERS:

RENGÖRING: En duschkabin kräver utrymme. Om du har ett litet badrum kan det vara nästan omöjligt att passa in. Få skåp är mindre än 80 x 80 centimeter. Skulle du fortfarande få tag i en mindre, kom ihåg att bowlingbanan inuti blir extremt liten.

KRONGLETE RENGÖRING: Det är ofta mycket svårt att komma under skåpet för att rengöra golvet där.

dyrt: Om du renovera ditt badrum, det finns samma krav på bygg golv och väggar, om du ska ha dusch eller inte. Duschkabinett kommer dessutom utöver allt annat - inte i stället för någonting. Skulle du ha en bra duschkabin kostar den från 10 000 kronor och uppåt.

USTABILT: Särskilt några av de rimliga duschkabinerna kan verka lite instabila och bräckliga.

UTILGÄRDIG: Duschkabinettet har en hög botten som för personer med rörlighetsproblem kan göra en oöverstiglig tröskel. För rullstolsanvändare är en duschkabin i allmänhet helt otillgänglig.

OBEKVÄMA : För känsliga fötter kan vara en liten besvikelse som kommer från den varma badrumsgolvet och upp i det kalla skåpet kärlet för morgondusch.

FÖRDELAR duschar NICHE / duschhörna

ta små SPACE: Har du ett litet badrum, en duschvägg med dörrar som du kan stänga mot väggen, eller med en gardin som du kan dra av, kommer sannolikt att vara bland de minsta fotavtryck lösningar.

LÄCKANDE RENGÖRING: Du kommer med svampen och duken överallt.

ESTETIC: De flesta som borstar badrummet idag vill ha en duschkabin eller ett hörn eftersom de anser att den är den finaste lösningen på badrummet.

Billiga: Att inrätta ett par glasdörrar i ett hörn, eller hänga upp en enkel gardin, är till stor del en billig duschlösning.

lönsamma försäljningen: Även värderingsmän glad överväger dusch som en säkrare lösning i badrummet, är det inte säkert att detta innebär lika mycket för potentiella köpare. Många betonar det estetiska och föredrar ett badrum utan skåp.

NACKDELAR duschar NICHE / duschhörna:

VATTEN vilse: Tiles är inte vattentäta. Om du duschar direkt på golvet och väggarna, kräver det att våtrumsmembranet under är helt okrypterat och ordentligt lagat. Det måste finnas ett ordentligt fall mot avloppet och avloppet måste installeras ordentligt. Alla implementeringar måste säkras. Ofta är en eller flera av dessa saker inte på plats. Fukt och läckage problem på grund av vatten på vägen kommer därmed att vara en mycket större risk i duschrummet än i en duschkabin.

Sårbara: Även om duschkabin görs av boken borde kanske inte mycket mer än en liten skarp spricka i en bricka innan vattnet fortfarande försvinner där det inte och bör orsaka skador på golv eller väggar.

NOGGRANT RENGÖRING: Det lägger sig snabbt en beläggning för vatten och tvål på brickor och fogarna mellan. Duschen kräver regelbundet och gott underhåll, både för att se bra ut och vara så länge som möjligt.

FÖRVÄNT AV REPARATION: Om något har gått fel i duschrummet kan det vara mycket dyrt. Rehabilitering av byggnadsdelar med fuktskador är omfattande och omfattas ofta inte av regelbunden försäkring.

KORT LIV: Dusch på golv och väggar kämpar i badrummet. Förmodligen behöver du rehabilitera badrummet tidigare än att använda ett skåp.

ADVERT

Mest populära