All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Visa golvet under golvet!

Om du har köpt ett gammalt hus eller lägenhet är golvet ofta en av de minst tilltalande. Det är inte utan anledning golvet kallas husets slitage. Men vänta lite: Du kanske har mer att fortsätta, bokstavligen. För gammaldags golvläggare låg inte bara tjocka plankor. Det var också högsta kvalitet i själva träet.

Det är mycket lätt att ta reda på hur golvet under golvet är: Hitta ett hörn där en liten åtgärd inte verkar. Ta en borr eller ett fall, gör ett så stort och djupt hål som du kommer igenom och ta reda på vad som är dolt under lagren av vinyl eller linoleum.

Bilderna på tallarna i bilderna visade sig vara 7 centimeter tjocka. Även dina barnbarn har till och med tillräckligt med golv att mala. Eftersom du inte behöver klippa många millimeter innan trädet ser ut som nytt - och ett jämnt golv varar i många år.

Lätt att använda

Ett grindspel är långt ifrån någon häxkonst. I trappor och i små rum kan patienten använda ett litet band eller excentrisk slipper. De tar inte djupt, men tillräckligt för att göra ytan som ny. I större rum har du möjlighet att kontakta ett golvslipföretag eller hyra ut maskinerna och göra jobbet själv. Inredning, hårdvara och byggprodukter över hela landet erbjuder uthyrning. Du behöver två slipmaskiner: den stora till själva golvet, en mindre kantkvarn vid hörnen och längs väggen. Som regel får du en bra användarhandbok, och helst en video som visar hur ditt jobb är gjort steg för steg! Huvudregeln är att du alltid måste flytta den tunga, men maskinerna går smidigt när de glider! Annars får du samma effekt som om du låter ett varmt strykjärn stå på skjortan: det blir ett dåligt märke. Det dagliga priset på maskinuthyrning, inklusive glidpapper, varierar med hur mycket arbete du behöver göra. Men rengör rummet och gör allt klart innan du går och hyra, så du kommer bli långt utan att spendera för mycket.

Belagd med lack

Trägolv av de flesta typerna är gjorda för att måla. Det viktigaste med allt lack är att ytan är renast, när det gäller parketten, tvättas den ofta med rödaktig efter mycket fin sandpapper i slipmaskinen. Om du är osäker på vilken typ av lack du ska använda, fråga färghandlaren. Du kan välja om ytan ska vara matt eller tom. Tänk på att den första pälsen måste vara blank, för att ge täthet och hållbarhet. Tryck på lacken i längdriktningen, bara några bord på korridoren. Antalet rockar bestämmer hur starkt det blir: tre till fyra lager färg kommer att vara länge!

Tall och Pine Pine

Om du har tall eller trägolv är lutning en fin yta. Det som gör en smidig yta vacker och blek är kalk som läggs till lutan.Lime stoppar trädets gulning, som kommer från ljuseffekter. Lutningen bildar sig i porerna och bildar en kemisk förbindelse med trädet. Därför måste du vara ganska säker på att det inte finns någon ånger du vill ha under de kommande åren. Två lacklacker behövs på ett nytt eller nytt bottenvåning, med en tjock särskild tvål mellan rockarna. Fett i tvål fungerar på samma sätt som grön tvål på obehandlat golv: det slutar smutsigt. Ett slattgolv ska alltid tvättas med oljig tvål. Användar du tvättmedel med klor eller salmi gummi, du förstör ytan och smuts blir mycket bättre tack. Luting är lätt att göra. Kom ihåg att de flesta typerna av matchningar är etsade. Använd handskar, och arbeta helst inte med nakna armar!

Oljan betonar trädet

Den speciella fördelen med de speciella gula rullarna är att den ger en ren och ren yta, medan repor och skador är lätta att reparera. Det finns "naturliga oljor" som betonar det befintliga träverket extra starkt. Furugulv är förtjust i olja. Och på obehandlad parkett kan du använda speciella oljor istället för lack. Tänk på att oljan kommer att flöda bra när du arbetar med den. Överflödet kommer först att torkas bort efter några timmar. Arbeta steg för steg över golvet. Använd golvet extremt noga nästa vecka: sätt rader och mattor där människor går och be dem att gå på hyllan! Oljan måste härda för att ge en ordentlig yta.

Men ägarna av obehandlade golvbrädor är kanske de lyckligaste. Få saker luktar lika bra som ett grönt tvålvasket trägolv, och få sängar är bättre att fortsätta! Den oljiga gröna tvålen är billig, det gör träet motståndskraftigt. Dessutom har du ett nytt bottenvåning där liten skada varje gång du tvättar.

Så du kan också förlänga barfota: Ta en bra dos av tvål i diskbänken och låt tårna uppleva skillnaden efteråt!

ADVERT

Mest populära